(StudentTorget.no):

De nye fastrentesatsene vil fra 1. november være 1,933 prosent for tre års binding, 2,227 prosent for fem år og 2,813 for ti års binding. Tre og fem års fastrente synker med nesten 0,1 prosentpoeng, mens tiårsrenta synker med nesten 0,2 prosentpoeng. Den flytende renta fra 1. november er 2,227 prosent, som er det samme som femårsrenta.
 
– For første gang i Lånekassens historie har vi en rente på under 2 prosent. Lånekassekunder kan nå binde renta for tre år til 1,933 prosent, sier Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen.
 
De som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1.–12. oktober. Kundene søker om fastrente på lanekassen.no.
 
– Tre av fire tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, opplyser Andreassen.
 
441 000 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 148 000 har fast rente.
 
Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: