(StudentTorget.no):

En fersk statistikk fra Statens vegvesen viser at det er store regionale forskjeller i strykprosent blant dem som kjører opp, og at folk i hovedstaden er desidert verst. På toppen av listen ligger derimot vårt nordligste fylke, Finnmark, som kan smykke seg med en strykprosent på knapt 14 prosent.

– Om folk i Oslo er dummere enn folk i Finnmark, det vet jo ikke vi. Men vi vet at det er flere fallgruver i et bymiljø enn i landlige omgivelser, sier pressesjef Kjell Vinje i Statens vegvesen.

Blant de andre verstingene på listen finner man Vest-Agder på nest siste plass med 38 prosent stryk, mens Akershus kommer på plassen over dem igjen. Der stryker 32 prosent på førerprøven. I andre enden av skalaen finner man fogderifylket Møre og Romsdal, hvor bare 20 prosent av de eksaminerte ender opp med stryk.

Organisasjonen Trygg Trafikk arbeider for økt sikkerhet i trafikken, og er ikke særlig oppmuntret over tallene.

– Det er skremmende at så mange elever mener de er dyktige nok, så det er tydelig at det er en avstand mellom kravet og det man selv tror er kravet, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen.

Totalt sett for hele landet viser tallene at 42 prosent strøk på teoriprøven og 28 prosent på oppkjøringen i fjor.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: