(StudentTorget.no):

SiO og Statens vegvesen arrangerer gratis sykkelvårpuss ved den gamle «Busshallen» fra 1938, der også det gamle taket til bensinpumpene er bevart. Har du ikke egen sykkel, kan du teste en el-sykkel eller vinne bysykkelabonnement.

- Sykkel er miljøvennlig, effektivt og en fin måte å bli bedre kjent med byen på! Jeg vil oppfordre flere studenter til å bruke sykkelen til hverdags og håper at dette arrangementet kan være en dytt. Sykkelbyen Oslo er i ferd med å ta form og det er de 67 000 studentene i Oslo en naturlig del av, sier student og styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset, som arbeider for at å få flere bysykler til campuser og bysykler.

Ved busshallen kan man prøve el-sykkel, delta i morsomme konkurranser og vinne fine premier. Det vanker også gratis boller, drikke og andre overraskelser til studenter og andre som tar turen innom på Bjølsen Studentby denne dagen. Statens vegvesen håper mange lar seg inspirere.

- Vi i Statens vegvesen er opptatt av å øke andelen trafikanter som bruker sykkel, og jobber stadig med å bedre sykkelvegnettet i Oslo. Studentene er en viktig målgruppe, og det er opplagt store muligheter for å få flere studenter til å sykle hvis de vet hvor de fine sykkelrutene er. Derfor vil vi gjerne være med på dette arrangementet, sier Dagmar Hoyer, som leder prosjektet Miljøvennlig transport i Statens vegvesen Region øst.


Annonser:

Deltidsjobb i Oslo     

Trives du i samtale med andre mennesker, er komfortabel med telefon som arbeidsverktøy, og ønsker deg en jobb der du bidrar til økt trygghet i samfunnet? Da vil vi komme i kontakt med deg.

Les mer om stillingen 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: