(StudentTorget.no):

Stortinget vedtok i fjor en plan for å trappe opp utdanningsstøtten gradvis fra 10 måneder til 11 måneder. Opptrappingen skal skje over fire år, og i år får studentene penger for én ekstra uke.

Utbetalingen kommer 15. juni

– Utbetalingen på rundt 2 600 kroner, som kommer 15. juni, utgjør en fjerdedel av basisstøtten studenter får i måneden, sier Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen.

Det er fulltidsstudenter i høyere utdanning eller fagskoleutdanning som får denne ekstra utbetalingen. For de som avslutter utdanningen i en annen måned enn juni, kan utbetalingen skje på andre tidspunkt gjennom året.


Studenter som har studieplass til høsten, kan nå søke om stipend og lån fra Lånekassen for neste undervisningsår.

– Det er lurt å søke tidlig for å få pengene til studiestart, forteller Andreassen.


Fulltidsstudenter i høyere utdanning kan få 111 657 kroner i basisstøtte for undervisningsåret 2017– 2018. Basisstøtten blir gitt som lån. Borteboere kan få inntil 44 663 kroner av lånet gjort om til stipend etter bestått eksamen. For å få full omgjøring fra lån til stipend, må inntekten og formuen være innenfor grensene i forskriften.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: