(StudentTorget.no):

I lang tid har studenter i Trondheim vært nødt til å betale nattakst når de tar bussen hjem etter en tur på byen. Å ta nattbuss har kostet mye mer enn å benytte det ordinære busstilbudet. Samtidig som at nattbussen koster fletta, har ikke periodekortet vært mulig å bruke på nattbussene. Velferdstinget i Trondheim har kjempet for å fjerne den fordyrende nattaksten, og nå kan det se ut til at byens studenter kommer til å bli hørt.

Fylkestinget i Sør-Trøndelag vedtok nemlig på onsdag en innstilling om å gjøre nattbussen billigere for studentene, og bare på betingelse av at Trondheim kommune blir med å betale regningen. Det melder Adressavisen.

Leder i Velferdstinget Ida Jovanovic er fornøyd med signalene fra politikerne i fylket.

– Dette er en veldig fin løsning og et godt kompromiss mellom kommunen og fylkeskommunen, sier Jodanovic til Under Dusken.

Jodanovic er glad for at studentene endelig blir hørt, og håper Trondheim kommune er villig til å bli med på spleiselaget.

– Jeg håper virkelig kommunen vil være med på dette, og tidligere signaler som har blitt gitt tyder på at dette er noe kommunepolitikerne ser viktigheten av.

I februar satte Velferdstinget i gang en underskriftskampanje blant trondheimsstudentene med krav om billigere nattbuss. Underskriftskampanjen fikk enorm respons med over 7000 underskrifter. Nå ser det altså ut til at studentene til slutt får viljen sin.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: