(StudentTorget.no):

Nå i august er det studiestart i alle Norges studentbyer – fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør åpnes dørene til høyere utdanning ved åtte universiteter og atskillige høyskoler.

Studenter i Norge kan i basisstøtte få utbetalt 106 340 kroner å leve og bo for. Avhengig av hvor i Norge man studerer, vil pengene brukes opp mer eller mindre raskt. I en ny undersøkelse gjort av den privatøkonomiske tjenesten Zmarta sammenlignes ti av landets studentbyer, for å finne ut hvilken som er det mest økonomiske valget. Resultatet viser at Volda er den studentbyen som gir mest utdannelse for pengene. Andreplassen går til Bergen.

– Valgmulighetene for utdanning i Norge er mange, det finnes universitet og høyskoler spredt over hele landet. Selvsagt er det viktigst å velge den utdanningen som er mest motiverende, men det er allikevel interessant å se hvor stor forskjell det er i kostnad mellom de ulike studentbyene, sier Mattias Hallgrim, markedsdirektør i Zmarta Group.

 

Bodø med bunnotering

Studentbyindeksen sammenligner kostnad for leie av studenthybel, lunsj på campus, semesteravgift, øl på lokal bar og periodebillett for tog/buss i ti populære studentbyer i Norge. Summen deles deretter med antallet dager i et skoleår for å få frem kostnad per dag.

– For den som vil gjøre et smart økonomisk valg og samtidig få «storbyfølelsen» er Bergen et flott alternativ, sier Mattias Hallgrim.

 

 

Volda, fulgt av Bergen er de mest økonomiske valgene. Oslo, Kristiansand og Stavanger kommer på en delt tredjeplass. Blant de ti studentbyene var Bodø det dyreste alternativet med 313 kroner per skoledag (hele 112 kr høyere enn førsteplasseringen Volda). Årsaken til at Bodø får en bunnplassering er fremst på grunn av den høye snittkostnaden for studenthybel og en dyrere semesteravgift.

– Studenttiden gir minner for resten av livet og hva pengene brukes på spiller stor rolle. Studenten som må legge alle pengene på bolig går kanskje glipp av reiser og annet som er viktig under denne tiden, sier Mattias Hallgrim.

 

Så mye koster det der du bor

Kostnad per skoledag i hver studentby:

1. Volda – 201 kr

2. Bergen – 215 kr

3. Oslo – 221 kr

4. Kristiansand –222 kr

5. Stavanger – 223 kr

6. Trondheim – 236 kr

7. Tromsø – 248 kr

8. Ålesund – 252 kr

9. Hamar - 305 kr

10. Bodø – 313 kr

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: