(StudentTorget.no):
Med dagens ordning får man 40 prosent av lånet omgjort til stipend etter fullført utdanning. Nå foreslår imidlertid regjeringen å premiere de dyktigste studentene ved å gi flinkisene enda mer av lånet som stipend.

Regjeringen skriver i statsbudsjettet for 2018 at de ønsker å stimulere til at flere studenter fullfører utdanningen og tar sikte på å øke konverteringsgraden, altså hvor mye man får tilbake av stipendet, for de studentene som fullfører en grad. Ordningen vil gjelde fra 2019-2020, og noe beløp er foreløpig ikke fastsatt.

Lunken studentreaksjon

Norsk studentorganisasjon skriver i en kommentar at de er avventende, men kritiske til forslaget.

– Dagens ordning tilrettelegger at alle, uansett hvilken sosioøkonomiske forutsetinger, har mulighet til å ta høyere utdanning. Det er viktig at en eventuell endring I studiestøtten ikke skaper en forverring av studentøkonomien, og at den fortsatt tilrettelegger for alle som ønsker å studere, skriver NSO.

Les også: Bygger færre studentboliger

Også leder av studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Johan Lægreid, er skeptisk til forslaget fra regjeringen.

– Jeg synes det er en dårlig budsjettmessig prioritering. At større andel av lånet kan gjøres om til stipend er i seg selv positivt, men vi vil heller at hele beløpet økes, sier Lægreid i en uttalelse til Universitas.

Han mener studenter trenger mer penger mens de studerer, heller enn å måtte tilbakebetale mindre i ettertid. Lægreid er ikke videre imponert over regjeringen.

– Her har regjeringen funnet opp egne løsninger fremfor å lytte til studentene, det er ikke bra.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: