(StudentTorget.no):

Som student er gode råd dyre, og mange skulle nok ønske at økonomien var mer romslig enn det som ofte er tilfellet i studentårene.

Selv om mange studenter som nettopp har flyttet hjemmefra sikkert tenker at dette med skattemelding er kompliserte (og kjedelige) greier, kan det lønne seg å sette av litt tid til å sjekke at alt i selvangivelsen stemmer. Da kan du fort ende opp med å spare sårt tiltrengte kroner og ører.

Du har nemlig krav på pendlerfradrag dersom du i fjor hadde heltidsarbeid på studiestedet, og derfor bodde borte fra hjemmet på grunn av arbeidet, samt hadde utgifter til pendling hjem i denne perioden.

Som pendler vil du ha krav på fradrag for merutgifter til kost med 205 kroner per døgn i disse ukene.

 

Bare hvis det er heltid

Selv om det også kan koste dyrt å reise mellom jobb og hjem, slår ikke fradrag for hjemreise inn før reiseutgiftene overstiger 22.000 kroner. Å få skattefradrag på selve reisingen er derfor ikke like aktuelt.

Så lenge du ikke har faktiske utgifter til bolig på hjemstedet er det ikke fradragsrett for merutgifter til bolig (losji) på arbeidsstedet. Du bør også være oppmerksom på at du bare får pendlerfradrag hvis du som student har heltidsarbeid i feriene.

Du regnes ikke som pendler hvis studier er hovedgrunnen til at du bor borte fra hjemmet, selv om du har deltidsjobb ved siden av studiene.

 

Eksempel

 

Eksempel: Ida studerer i Oslo, og bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Larvik. I fjor sommer hadde hun heltidsjobb i Oslo i hele sommerferien, og var bare hjemme i helgene.

Hun kan derfor kreve pendlerfradrag i form av merutgifter til kost med 205 kroner per døgn, og fradraget i skattemeldingen blir for henne 8.200 kroner (205 x 40 døgn). Skatten hennes reduseres dermed med 1.968 kroner.

(
Kilde: Skatt.no)

 

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: