(StudentTorget.no):

Satsene for tre og ti års fastrente går opp med 0,04 prosentpoeng sammenliknet med dagens satser, mens femårsrenta stiger med 0,03 prosentpoeng.

 

– Vi ser at fastrentene igjen stiger litt. Fra 1. november vil fastrentene være markant høyere enn den flytende renta, som er på 2,002 prosent i november og desember, sier Magnus Andersen, seniorrådgiver i Lånekassen.


– Gjennom det siste året har vi sett en stadig økende forskjell mellom den flytende renta og fastrentene i favør av den flytende renta, sier Andersen.

 

LES OGSÅ: Så mye øker studiestøtten i 2019

 

Kunder som ønsker å binde renta fra 1. november, kan gjøre det i perioden 10.–17. oktober. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på Dine sider på lanekassen.no.

 

589 200 av tilbakebetalerne i Lånekassen har flytende rente på studielånet sitt, mens 52 500 har fastrente.

 

– Ikke alle med flytende rente kan binde renta. Kunder som har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstida, som får støtte til utdanning, eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta, sier Andersen.

 

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fastrente, får automatisk flytende rente. Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på markedsrenta for boliglån.

 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: