(StudentTorget.no):

 

Eksamenstress, et trangt budsjett og knapphet på tid er bare noen av utfordringene studenter møter på i julestria. Ikke minst har gjerne familie, kjæreste og venner «alt» de trenger, og gaver er ofte et herk. Dropp de upersonlige overskuddsgavene i år og gå for noen av våre tips. Hva er vel bedre enn å få en gave med sjel og omtanke?

 

Spiselige gaver er noe som blir satt utrolig pris på og ikke minst spist. Dette kan du handle i samme slengen som fredagstacoen og de er kjempeenkle å lage. Spar både tid og penger på våre tre søte gleder.

 

Brente mandler

Disse godbitene er en klassisk og digg julegave – ikke minst billig. Du trenger kun fire ingredienser + vann.

 

Ingredienser:
400g mandler
150g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
½ dl vann

 

Fremgangsmåte:
Fordel mandlene på et stekebrett og rist mandlene i ovnen på 200 grader i ca. 6-8 minutter.

 

I en panne eller kasserolle tilsetter du sukker, vaniljesukker og vann. Gi det et oppkok og la det koke i 2-3 minutter før du tilsetter mandlene. Sett så varmen ned til middels når du har tilsatt mandlene. Nå er det helt essensielt at du rører til du ser mannen med ljåen, slik at sukkeret krystalliseres og legger seg som et tynt lag på hver av mandlene. Når vannet absorberes vil du nå ha tørt sukker i pannen – her kommer tålmodighetsprøven. Fortsett å røre rundt i mandlene, men ikke skru opp varmen, for ingen liker svidde mandler.

 

Når sukkeret har smeltet og det begynner å likne på brente mandler kan du tilsette smøret. Rør smøret godt inn og fordel mandlene på stekebrettet. Skill mandlene som ligger i klumper og la det kjøle seg helt ned. Når mandlene er harde og avkjølt kan du legge dem i en liten glasskrukke, en gammel kopp som ikke er i bruk, et syltetøyglass, en tupperwareboks – du ser tegninga og det trenger ikke være så fancy. Er det ikke tanken som teller ’a dere?

 

 

LES OGSÅ: Slik feirer utenlandsstudentene jul

 

Brownie i krukke

Oppskriften på brownies krever litt flere ingredienser, men med stor sannsynlighet gjemmer noen av disse seg i skapet ditt allerede. Hvem kan vel motstå en varm, deilig og saftig brownies? Denne lille krukken med godsaker ser også helt smashing ut under juletreet.

 

Ingredienser:
300g sukker
75g kakaopulver
220g hvetemel
100g kokesjokolade
50g valgfri sjokolade
50g peanøtter (kan droppes eller byttes ut med andre nøtter)

 

For å kunne få bakt kaken må gavemottaker stå for tre enkle ingredienser selv. Dette er:
4 egg
100g mørk sjokolade
300g smeltet smør


På en lapp som du henger på krukken skriver du fremgangsmåten, som er: Smelt smøret og tilsett hakket sjokolade. Bland sammen browniemix og egg. Tilsett deretter smør og sjokoladeblandingen og miks alt sammen. Helles i en form og stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

 

Voilá! Kjapp, enkel og koselig julegave. Tips! Dette kan gjøres med alle typer bakst. Prøv for eksempel hjemmelagde knekkebrød på glass – sunt og godt.

 

 

LES OGSÅ: Tips til billige julegaver

 

Hjemmelaget Nutella

Nutella er jo uimotståelig og kan brukes til alt fra pannekaker til knekkebrød. Hjemmelaget Nutella er faktisk overraskende lett å lage og passer perfekt som julegave for dem som er glade i søtsaker.

 

Ingredienser:
50g hasselnøtter
150g mørk sjokolade (melkesjokolade fungerer også)
1 ½ dl kremfløte
50g smør (delt opp i småbiter)
½ ts salt

 

Fremgangsmåte: 
Rist hasselnøttene i ovnen tid de er gylne. Gni så av skallet på hasselnøttene ved hjelp av et kjøkkenhåndkle. Det gjør ikke noe om det sitter igjen litt skall på nøttene, dette gir en fin farge og god smak på Nutellaen. Blend så nøttene i en kjøkkenmaskin/mixmaster.

 

Varm fløten og hakk sjokoladen. Legg den hakkede sjokoladen i en bolle og tilsett deretter den varme fløten og smøret. Rør sammen til alt er en jevn masse. Rør inn hasselnøttene og en ts med salt. Hell til slutt den ferdige Nutellaen over på et glass. Namnam!

 

 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: