(StudentTorget.no):

 

Nå nærmer Valentine’s Day seg med stormskritt, og mange har kanskje ikke begynt å tenke på hva de skal gi til kjæresten i gave engang. Ikke fortvil! Det er ikke for sent å finne den perfekte gaven ennå! Her har vi samlet flere rimelige forslag til ting du kan kjøpe til kjæresten på Valentine’s Day:

 

Blomster
De aller fleste elsker å få blomster, fordi de lyser opp studentboligen og setter litt farge på hverdagen. Finn gjerne ut hva favorittblomstene til kjæresten er og overrask med disse. Roser er en klassiker og passer alltid på Valentine’s Day. Tulipaner er en favoritt for mange som allerede lengter etter vår. Allergi? Da burde du kanskje finne en annen gave.

 

Sjokolade
Ingenting smaker bedre enn sjokolade og her har du mye å velge mellom! Ta for eksempel turen innom SebastienBruno, for eksklusiv konfekt som smaker herlig. Vegansk sjokolade er et godt og mer miljøvennlig alternativ, og fåes kjøpt på helsekostbutikkene. Du kan finne sjokolade i alle prisklasser og den aller billigste sjokoladen kan du få til mellom 15-45 kr i matbutikken.

 

Parfyme
Mange elsker å få parfyme, både fordi det er noe man aldri kan få nok av, og fordi det betyr mye at kjæresten har plukket ut en parfyme han eller hun synes lukter godt, bare for deg. Parfyme kommer ofte i vakre glassflasker, i ulike farger og former, og tar seg godt ut som gaver. De billigste parfymene fås kjøpt på Internett eller du kan gå for en  body spray til rundt hundrelappen, fra for eksempel The Body Shop eller Victoria’s Secret.

 

Smykker
Smykker er perfekte gaver, fordi du kan ha et smykke livet ut. Smykker finnes i alle prisklasser, ofte avhengig av hva de er laget av. Sølv er gjerne billigst, spesielt øredobber, kjeder eller ringer, som kan fåes til rundt 100-lappen i butikker som Glitter, Gullfunn og lignende.

 

Kremer og lotions
Kremer og lotion er noe du aldri kan få nok av, spesielt i vinterhalvåret, hvor luften er utrolig tørr og huden lett sprekker opp. Dette er en forbruksvare som mange bruker utrolig mye av, og som de setter stor pris på å få påfyll av. Kremer finnes i alle prisklasser, alt fra billig lotion til rundt 50 kr, til eksklusiv hudpleie på opp til 1000 kr per boks.

 

Bobler til badekaret
Bath bombs eller badeskum er utrolig fine gaver og kommer ofte i nydelige flasker eller former. Disse lukter fantastisk godt! Også her er prisen varierende, avhengig av størrelse og hvor du kjøper de. Aller mest kjent for sine bath bombs er kanskje Lush, med sine gigantiske, herlige bath bombs i alle tenkelige farger og designs.

 

Vin
Å overraske kjæresten med en flaske god vin dere kan nyte sammen er en herlig Valentine’s gave. Du kan få en flaske vin for mellom 65-200 kr. Gå gjerne for en vin du vet kjæresten liker. Selv om det er Valentine’s, så trenger ikke vinen å være rød, gå for en hvitvin eller kanskje en rosé, hvis dere foretrekker det.

 

Kaffe, te og varm sjokolade
Kaffe og te er nødvendigheter i studiehverdagen, og vi vet alle at billigkaffen du får på universitetet ofte ikke smaker særlig godt. En fin gave til kjæresten kan derfor være te eller kaffe av den mer eksklusive typen. Dette får du kjøpt på alle kaffebarer og tehus. Foretrekker kjæresten varm sjokolade, så kan du legge ved ingredienser til varm sjokolade, som kokesjokolade og marshmallows. Vil du gi noe mer, kan du gi kjæresten en kopp eller en termokopp til å ta med på universitetet i tillegg.

 

Kaker og søtsaker
Kaker og andre søtsaker er flotte Valentine’s gaver. Lag de gjerne selv og dekorer med krem, glasur og strøssel. Har dere lyst til det, så kan kakebaking være en morsom aktivitet dere kan gjøre sammen på valentinsdagen.

 

Kake pops kan gis bort i buketter, smaker herlig og er lett å lage. Slik lager du disse: Lag kaken du ønsker, fra bunnen av eller fra en kakemiks. La kaken avkjøle seg. Rull kaken i passe store kuler, etter hvor store du ønsker at cake popsene skal være. Stikk pinner av tre eller plastikk i alle cake popsene. Cake pops kan dekoreres med smeltet sjokolade, smørkrem, melis og/eller strøssel i ulike farger. Kakene serveres stående i en kopp eller vase og ser helt fantastiske ut!

 

Kjærlighetsfilmer
Å kose seg med en romantisk film på valentinsdagen er utrolig hyggelig og noe mange gjør valentinskvelden. Overrask kjæresten med en eller flere filmer dere kan se sammen på Valentine's Day! Filmer trenger ikke koste mye og er ofte på tilbud, både på nett og i butikkene. Du kan også kjøpe digitale filmer via iTunes Store eller lignende.

 

Opplevelser
De beste gavene er ofte ikke tingene du har, men tingene dere gjør sammen! Å gi en opplevelse i gave kan derfor være en perfekt gave på Valentine’s Day! Dette trenger ikke å koste skjorta, men kan for eksempel være en gratiskonsert, debatt, foredrag, workshop, museum, utstilling eller lignende. Det viktigste er at dere gjør noe sammen og skaper nye minner dere kan ha med dere resten av livet.

 

LES OGSÅ: Disse filmene kan du se på Valentine's Day

 

De beste gavene trenger ikke koste mye

De fleste butikker vet å utnytte høytider og merkedager for å selge mest mulig, og du blir ofte møtt av skilt som «Dette kan du gi han på Valentine’s Day» eller «Alt hun ønsker seg på valentinsdagen». Butikkene gir gjerne innrykk av at det skal kjøpes dyre gaver på valentinsdagen, og at det forventes at du kjøper smykker dekket av diamanter til kjæresten din.

 

Nå er det faktisk ikke slik at de dyreste gavene alltid er de beste. Å gjøre noe sammen og å dele en opplevelse kan gi veldig mye, og kan faktisk være helt gratis. Å skrive et kort kan bety utrolig mye, og å få litt ekstra oppmerksomhet i hverdagen er alltid veldig hyggelig!

 

Vi anbefaler at du setter en sum for hvor mye du maks kan/vil bruke på Valentine’s Day og gaver. Slik unngår du å bruke for mye. Diskuter dette gjerne med kjæresten og bli enige om hva dere skal gjøre sammen. Dere kan for eksempel bli enige om å gi hverandre kort og at dere skal bruke maks 100 kr på gaver.

 

LES OGSÅ: Tips til hvordan du kan få en bedre økonomi og spare penger

 

Gaver trenger ikke bare være til kjæresten

Det er ikke bare kjæresten som kan få litt ekstra oppmerksomhet på Valentine’s Day. Du kan også gi kort, blomster eller gaver til venner og familie. En liten oppmerksomhet og et kort der du skriver hvor mye foreldre, søsken eller venner betyr for deg, kan gjøre andre veldig glade. 

 

Selv om du er singel, så betyr det ikke at Valentine’s Day trenger å være en dag som ikke er hyggelig. Avtal for eksempel med vennegjengen at dere skal gi hverandre kort og smågaver til under 50-lappen på valentinsdagen. Slik kan valentinsdagen bli veldig koselig!

 

Hvis dere er en gjeng som virkelig hater Valentine’s Day, så kan dere arrangere en «I hate Valentine’s Day»-fest der alle kler seg i sort, fester og har det hyggelig sammen. Alt som har med Valentine’s Day å gjøre er forbud her, blant annet kjærlighetsfilmer, kjærlighetssanger, hjerter, rødt og rosa.

 

Vi i StudentTorget ønsker alle en fantastisk Valentine’s Day!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet 

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: