Studenter som har betalt for mye i strøm på Kringså studentby får penger tilbake.

I fjor meldte studentavisa Universitas om 38 prosent høyere strømpris ved Kringsjå studentby i Oslo, og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) fant at strømforbruket har blitt dobbeltregistrert av Hafslund siden 2003. Etter dialog, har partene nå kommet fram til at Hafslund må utbetale et erstatningsbeløp på rundt 20 millioner kroner.

Nå arbeider SiO med å utarbeide en modell for tilbakebetaling til de mange tusen leietakerne som er berørt.

– Jeg er glad for at Hafslund tar fullt ansvar for feilmålingene på Kringsjå, og at vi er blitt enige om det økonomiske oppgjøret, sier Lisbeth Dyrberg, administrerende direktør i SiO.

Leietakere som bodde i studentbyen da SiO satte inn egen strømmåler i 2009, vil få refusjon for de feilmålte energikostnadene. Det jobbes med å finne løsninger for hvordan dette skal ordnes i praksis.

For beboerne i perioden 2003 til 2008 trengs en litt mer komplisert løsningsmodell, da det ikke fantes individuell strømmåler på hyblene disse årene. Også her jobbes det med en løsningsmodell.

– Vi ønsker å komme fram til en modell som ivaretar studentene på beste vis, og håper på forståelse for at det ennå tar tid før saken er løst, sier Dyrberg.

Kilde: NTB

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: