Du trenger ikke bruke opp hele studielånet for å følge høstmoten. Her er noen tips for å se moteriktig ut på et studentbudsjett.

- Disse skinnbuksene fra Stylestalker er en stor favoritt i klesskapet mitt for tiden. De gjør så mye ut av seg, og jeg føler meg kjempetøff når jeg går med de, forteller moteblogger Ulrikke Lund.

Lund kan fortelle at motebildet preges av skinn, det blanke metalliske og grov strikk denne høsten. Hun driver selv nettbutikk og bruker mye tid på bloggen sin, www.ulrikkelund.com hvor hun oppdaterer lesere daglig om mote og trender. Til tross for at hun selv har bodd flere måneder i New York, der hun har fulgt moten også utenfor Norge, mener hun at man ikke trenger å dra langt eller bruke mye penger for å følge høstens trender.

- Moten har titalls trender hver eneste sesong, forklarer Lund.
- Du kan fint blande gammelt med nytt, og finne billige kupp på kjeder som H&M eller loppis. Å ha studentøkonomi er ofte bare bra for stilen. - Man legger litt mer energi i det, sier hun.

Har du et stramt budsjett råder Lund deg til å gå til innkjøp av noen få kvalitetsprodukter som kan brukes til alt.

- En god skinnjakke eller en fin veske vil hjelpe deg godt på vei i høst, sier hun.

 

Selvsikker og verdig

10 budsjettvennlige motetips!

1. Gjør et kupp på nettet
2. Dra på loppemarked
3. Invester i klassikerne og kjøp de siste trendene i kjedebutikkene.
4. Resirkuler klærne dine
5. Gå på lagersalg
6. Trenger du det?
7.  Sjekk ut Finn.no “Gis bort”
8. Swap it - bytt plagg med venner og kjente, eller på nettet.
9.  Shop på outlets
10.  Les en moteblogg

Kilde: Minmote.no

”Kle deg i avslappet eleganse. Her handler det om lengder og snitt” kan man lese på hjemmesiden til Hennes & Mauritz.

Brune og beige toner fyller skjermbildet på datamaskinen og elegante silkebluser med blonder og sløyfer vises på slanke modeller.

- Eleganse er et begrep vi ikke har brukt om motebildet på en stund, men det er vanskelig å finne et ord som bedre oppsummerer den moderne enkelheten og stilfullheten i høstens damekolleksjon, sier kommunikasjonssjef i Hennes & Mauritz Norge, Vibeke Holann.

Holann forteller at dette er sesongen for en selvsikker og verdig stil, i en fornem og velkomponert fargeskala av brunt, kamel, burgunder og krem.

- 70-tallsinspirasjonen er viktig, med lengre plagg og vide busker som er flotte sammen med chice bluser og komfortable strikkeplagg.
Videre mener hun at både skinnaccessoirer og særpregede hatter gjør høstens stilen komplett.

Til fattige studenter kan Holann fortelle at motebildet bygger på fjorårets mote, noe som gjør at mye av det som var populært i fjor også vil være det i år. Dette gjør at man kun trenger å bytte ut noen nøkkelplagg og likevel følger årets trender.

 

Enkle grep

En av de som er stor fan av høstens burgunderfarger er økonomistudent Thea Fredheim Lian. Hun er nettopp ferdig med sitt femte år på Handelshøyskolen BI. Men til tross for mange år på studielån følger hun fortsatt nøye med på sesongens mote og trender. Lian mener det finnes mange måter å følge sesongtrendene på.

- Kjøp heller tilbehør og trendplagg i billigbutikker og på salg, anbefaler hun.

Lian mener man heller bør bruke mer penger på basisplagg som kan brukes sammen med de ulike trendene og ikke må byttes ut hver sesong.

- Om man handler på salg kan man gjøre gode kupp. Jeg kjøpte for eksempel en jumpsuit for hundre kroner på Hennes & Mauritz i sommer. Et billig plagg som enten kan kombineres med et par høye pumps og brukes på byen eller med lave sko til hverdags, forteller hun.

Lian forklarer at det er mange måter en kan følge moten på uten å bruke opp hele budsjettet.

- Selv har jeg gått litt bort fra smykker som tilbehør. Men jeg er veldig glad i fargerik neglelakk og røde lepper. På H&M koster en neglelakk kun 40 kroner, det er jo en utrolig fin mate å følge trenden på.

En feil Lian mener mange gjør er å handle på impuls. Særlig de med stramt budsjett råder hun til å bruke tid på å finne ut av hva de virkelig har lyst på.

- Om jeg ser noe jeg liker venter jeg heller med å kjøpe det til jeg er helt sikker, så sparer jeg meg selv for bomkjøp, sier hun. Og legger til at det alltid er lurt å titte innom Fretex.

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: