(StudentTorget.no):

Torsdag ble forslaget til statsbudsjettet 2012 lagt fram. Vi har tatt for oss de punktene som er mest relevant for deg som student.

Det er ikke lagt til rette for at studiestøtten kan forlenges fra dagens ti måneder til elleve måneder i forslaget til statsbudsjettet for 2012.

Det statsbudsjettet sier om studiestøtte, er at den økes fra 90 800 til 92 800 kroner. Dette er en økning på 1,9 prosent, og vil gi deg 172 kroner ekstra  i måneden.

- Helt siden 2005 har vi forventet at regjeringen skal oppfylle løftene sine. De har lovet oss at det skal være mulig å studere på heltid og at det skal bli lettere å ha barn mens man er student. Ingen av disse løftene er holdt, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Kim Kantardjiev i en pressemelding.

LES OGSÅ: STUDENTER SLITER MED ØKONOMIEN  

Regjeringen foreslår også å bevilge 242 millioner kroner til å bygge om lag 1000 nye studentboliger i 2012.
 
NSO er fornøyde med at det skal bygges 1000 nye studentboliger, men skulle helst ha hatt flere, siden behovet er mye større.

- Regjeringen bør oppgradere måltallet sitt og bygge minst 1500 i året. Ved studiestart stod nesten 15 000 studenter i boligkø, og for to uker siden var det fortsatt 6000 som ventet på studentbolig, sier Kantardjiev.


Når det gjelder studieplasser, blir det ikke avsatt penger til å opprette nye i løpet av 2012, men det bevilges 240 millioner kroner for å vidreføre plassene som ble opprettet i 2009 og 2011.
Forskerforbundet er skuffet over forslaget.


- Et økende antall kvalifiserte søkere står uten studieplass. Det er svært uheldig at det ikke blir opprettet noen nye studieplasser i en situasjon hvor Norge burde satse på kompetanse ved å sikre ungdomskullene tilgang til høyere utdanning. Samtidig er 28% av studiepoengproduksjonen ved universitetene og høyskolene allerede sterkt underfinansiert og det er en trussel mot utdanningskvaliteten og arbeidsvilkårene for ansatt, skriver Forskerforbundet i en pressemelding.

Hele forslaget til statsbudsjettet kan du lese her

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: