(StudentTorget.no):

For å eie et fjernsyns er det lovpålagt at du må betale lisensavgift årlig. Regningen på om lag 2500 kroner kan virke avskrekkende på mange uten stor inntekt, og nå ønsker studenter at man får rabatt på lisensavgiften.

Martin Wahl (23) studerer lærer ved Høyskolen i Oslo, og syns at studenter burde fått rabatt på NRK-lisensen som ligger kommer på nesten 2500 kroner per år. Han argumenterer med at studenter har betydelig mindre inntekt enn andre. Wahl betaler selv lisens. Men synes prisen er for stiv, skriver VG Nett.

Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO)  Kim O. Kantardijev, er enig i utspillet fra Wahl, og sier at NSO vil vurdere å foreslå redusert lisensavgift for studenter.

Lisensavgiften fastsettes av Stortinget, og ligger i 2011  på 2477,52 kroner kroner. Regningen er delt opp i to, og kommer en gang i halvåret. Om lag 95 prosent av NRKs inntekter kommer fra lisensen.

FORSTÅR RABATTFORSLAG: Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO)  Kim O. Kantardijev skjønner at studententer vil ha lisensrabatt.

- Selv om det ikke er en stor månedlig utgift så er det ofte trangt, også når den skal betales. Jeg har ingen problemer med å akseptere at man skal betale, men det hadde nok vært flere studenter som hadde satt pris på en lavere avgift, sier Kantardijev.LES OGSÅ: Studenter i opprør mot NRK-lisensenStatssekretær i Kulturdepartementet, Roger Solheim (Ap) sier imidlertid at det ikke er aktuelt å gi lisenslette for studenter.

- Det er lagt vekt på at lisensen skal være en enkel som mulig ordning med minst mulig byråkrati. TV og radiotilbud i forhold til studenter vil for det første skape problemer i forhold til avgrensing, og vil kreve langt større byråkrati i forhold til å behandle søknader. Det er uaktuelt, sier han til VG Nett.


 

 

 

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: