(StudentTorget.no):

Da Michael Johnsen (28) så utlysningen til drømmejobben hos NRK, valgte han å droppe den tradisjonelle CV-en, og lagde heller en Youtube-video som nå er sett av nesten 26.000.
 
I videoen gir han en presentasjon av seg selv, og viser samtidig frem sine kreative evner og kompetanse til jobben som videojournalist.
 
 

 «Ja!» eller «Nei.»

 
Johnsen jobber for tiden som grafisk designer, men det er video, film og redigering som er den store lidenskapen. Dette er noe han håper å kunne jobbe med i fremtiden.
 
- Jeg filmer stadig vekk ting på fritiden, og derfor kom denne idéen helt naturlig. Jeg forsøker å presentere meg selv på en morsom måte, og samtidig får NRK se at jeg har kompetansen de spør etter, sier han til Aftenposten.
 
I stillingsannonsen søker redaksjonen i NRK P3 etter en rask, idérik og selvgående videojournalist som liker å utarbeide gode konsepter, sette dem ut i livet og gjennomføre dem, og behersker både regi, redigering, og etterbehandling.
 
Mot slutten av videoen gir han to valgmuligheter: Man kan trykke på «ja» eller «nei» til et intervju med ham, som fører videre til en lykkelig eller trist slutt på videoen.
 
 

NRK klikket på «Ja!»

 
Redaksjonssjef Roy Strømsnes i NRK P3 forteller til Aftenposten at de absolutt har falt for Johnsens videosøknad.
 
- Vi vil invitere han til intervju, det er det ingen tvil om. Det er en veldig kul søknad, og han skiller seg ut. Men det er viktig å få frem at han ut fra CV-en også virker godt kvalifisert til stillingen, sier Strømsnes til Aftenposten.
 
Han understreker også at Johnsen konkurrerer på lik linje med de andre kandidatene som skal innkalles til intervju.
 
- Det viktigste for oss er faglig bakgrunn og hva kandidatene faktisk kan, sier Strømsnes.
 

LES OGSÅ: Når bloggen blir en del av jobbsøknaden


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: