(StudentTorget.no):

I september la Håvard Rugland fra Rogaland ut en video på YouTube hvor han briljerer med å sparke rundt på en amerikansk fotball.
 
Nå er «Kickalicious» sett av nesten 2 400 00 mennesker, og har ført til prøvespill som kicker for NFL-laget New York Jets - selv om han ikke har spilt en eneste kamp i hele sitt liv.
 
Nå jobber han iherdig med å skaffe sponsorer for å finansiere treningsopphold og ny tur til New York.
 
– En sponsor er avgjørende for at jeg i det hele tatt skal komme meg til en andre prøvespilling, sier han til DN.no.
 
 

Fra Ålgård til San Diego

 
28-åringen fra Ålgård i Rogaland har spilt «vanlig» fotball i mange år, og da laget ble lagt ned for to år siden begynte han å leke med den amerikanske fotballen. Han lastet opp den fire minutter lange videoen på YouTube først og fremst for å vise talentet til familie og venner, men den spredte seg raskt utenfor Norge.
 
Foruten intervjuer i avisen New York Times og på nyhetskanalen CNN, førte videoen til at, talentspeideren Scott Cohen valgte å invitere ham  til et treningsopphold for New York Jets i San Diego med en av USAs beste «kickere».
 
– Det var et stort sprang fra egentrening i Ålgård til prøvespill i eliteserien i USA, men oppholdet gikk over all forventning, sier Rugland. 
 
I første omgang kjemper han om en kontrakt til «pre-season», som starter i april. Dersom han kommer så langt, blir det en hard kamp for å komme med på laget til seriestart i august. 
 
I den fire minutter lange videoen sparker han ballen i mål fra opp til 60 meter, skrur ballen i mål fra død vinkel, briljerer med presisjons-hælspark, sparker opp fjellsider, ned i søppelkasser, og treffer kompisen som tar i mot ballen gjennom takluken på en bil i fart.
 
Det at flere har tvilt på om videoen er ekte tar Rugland som en kompliment. 
 
– Det har jo ført til at folk er blitt nysgjerrige og får lyst til å se det «live». Dessuten er det faktisk en fysiker som har dedikert en hel bloggpost til videoen min. Han tvilte selv, da han leste om meg i Times, men regnet seg frem til at videoen var ekte, sier han til DN.no. 
 

LES OGSÅ: Denne Youtube-videoen førte til jobbintervju