Når de tradisjonelle jobbsøkermetoder svikter kan det lønne seg å tenke utenfor boksen. Den nyeste trenden innen arbeidsmarkedet går ut på å tilby finnerlønn til den som kan hjelpe.

På sin egen hjemmeside utlovet Anders Pålsson 100 hamburgere i finnerlønn til den som kom med et tips som førte til ansettelse.

– Jeg ville ha noe som var gøy og som kunne spre seg. Noe som var enkelt som alle kunne relatere til, og som var innenfor et rimelig prisnivå, sier han til Shortcut.nu.

 

Ga avkastning

Tre uker etter at tilbudet ble publisert hadde han plutselig 17 jobbintervjuer. Resultatet ble en fast stilling som Art Director i webbyrået Avantime i Stockholm.

– Det var sjefen på min nye jobb som tipset om seg selv, så vi spiste opp burgerne her på jobben etter at jeg hadde begynt, forteller Pålsson.

Tjenesten Worktip.se ble nylig lansert i Sverige, hvor rekrutterere og arbeidsgivere kan legge ut jobbannonser med finnerlønn.

Privatpersoner kan dermed tipse om venner og bekjente i nettverket sitt, og innkassere mellom 3000 – 100 000 svenske kroner som finnerlønn.

– Finnerlønnen kan dreie seg om alt fra kinobilletter, middager, reiser og penger, forteller Boontariga Pipatanangura i Workmint til Shortcut.nu.


 

Anders’ tips for jobbannonse med finnerlønn:

1. Våg å benytte deg av nettverk. Folk vil som regel hjelpe til, så fortell om situasjonen din - ellers kan ingen hjelpe deg.

2. Bruk ferdighetene og mulighetene dine. Det er ikke alle som kan kode og bygge en egen hjemmeside, men du kan sikkert noe annet.

3. Velg en belønning med lav terskel for engasjement og skap en snakkis. Velg noe som alle kan relatere til.

(Kilde: Shortcut.nu)