(StudentTorget.no):

Stefan Okstveit er digital entusiast og kommunikasjonsansvarlig i sitt eget selskap Tvinkle. I fjor fikk han gode tilbakemeldinger da han brukte presentasjonsverktøyet Prezi som et virkemiddel i en jobbsøknad. I følge Okstveit er dette veien å gå dersom målet er å skille seg ut og kommunisere på en verdifull måte.
 
På et generelt grunnlag råder han alle studenter til å vise frem hvem man er. 
 
Framtiden handler om tillit. Hvis ikke noen finner hva du er, får du ikke jobb i fremtiden. Jeg tror på det å by på seg selv og være engasjert, ha «passion» for noe og vise det, det er kjempeviktig. Det som virkelig selger, er noen som lyser opp og er gode på det de gjør.
 
Du må være litt tøff, tørre å si at du er flink! Det er så typisk norsk å justere seg ned. Hvis du er flink, så si at du er flink! 
 
Grundig forarbeid av visjon, misjon og verdien i et selskap er et viktig ledd for å spisse kommunikasjonen mot selskapet man søker jobb innenfor. Okstveit anbefaler studenter å analysere 
og se etter forbedringspotensial hos selskapet de søker jobb hos, for å øke sannsynligheten å få jobb. 
 
Han råder også studenter til å bruke LinkedIn for alt det er verdt. Finn hodejegere du vet 
hvem er, og klikk gjennom alle hodejegerne som har profil på LinkedIn, slik at de har sett at du har vært innom. 
 
For travle studenter anbefaler Okstveit en add-on som automatisk går innom profiler du ønsker å bli mer synlige for.  
 
Da må du for guds skyld ikke skrive at du ser etter nye muligheter. Skriv for eksempel om noe du er innenfor faget, for eksempel digital ekspert. Du kan også fortelle om noe du skal bli god på i fremtiden. Jeg kaller meg for gamefication master, men jeg er kun en ekstrovert kommunikasjonsrådgiver med interesse for temaet.  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger