(StudentTorget.no):

Geir Colin Paulsen (26) fra Elverum skriver i disse dager på en masteroppgave i samfunnsøkonomi samtidig som han søker jobber. Han har lenge vært en aktiv bruker av StudentTorget.no, men registrerte seg først nå i mars. 
 
Hva var grunnen til at du ønsket å registrere deg som medlem?
 
- Jeg la merke til at telleren var farlig nær 100.000 og tenkte at det ville vært artig å være akkurat det medlemmet. Gode artikler innenfor flere av mine interessefelt samt gunstige rabatter er et pluss, sier han.
 
 

Traff på andre forsøk

Rett etter videregående skole begynte Geir å studere datateknikk ved NTNU i Trondheim. Men som så mange andre, fant han etter hvert ut at første forsøk på valg av utdanning ikke ble en fulltreffer. Da måtte vurdere på nytt hva han hadde lyst å studere. 
 
- I nyhetsbildet på den tiden, var det finanskrisen som dominerte. Det at det som skjer i USA får følger i resten av verden var nok hovedgrunnen til at jeg ønsket å lære mer om samfunnsøkonomi, forklarer han. 
 
Dermed tok han med seg flyttelasset til Vestlandet, hvor han begynte på samfunnsøkonomi-linjen ved Universitetet i Bergen. Denne utdanningen viste seg å passe mye bedre. 
 
- Det handler kort og greit om hvordan man forvalter ressursene sine på en best mulig måte – enten det er snakk om naturressurser, arbeidskraft eller produksjonsutstyr. Man ser på hvordan økonomien egentlig fungerer; både i Norge, i andre land og samspillet i verdensøkonomien. 
 
I tillegg til å finne en utdanning som passet ham, ble også valget av studiested mer riktig på andre forsøk.
 
- Jeg trivdes mye bedre i Bergen enn i Trondheim. Bykjernen er mer kompakt samtidig som byen har mer sjarm. Selv om det regner jevnt i Bergen, så er byen helt fantastisk når sola først titter frem. Som regel skjer dette i mai, noe som er tortur for de fleste studenter, sier han.
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

 

Jobbet frivillig i studietiden

ANBEFALER LIONS CLUB: Geir oppfordrer studenter som er interesserte i klubben om å finne mer informasjon på lionsstudent.no.

I Bergen fant Geir også tilhørighet i Lions Club, som er verdens største private humanitære hjelpeorganisasjon.
 
- Som student i Norge følte jeg meg som meget privilegert. Jeg hadde lyst å bidra til at andre skulle få det bedre samtidig som jeg trengte å utvide omgangskretsen min og endte med det opp i Lions Club Bergen Student. 
 
Her arrangerte de aktiviteter for rusmisbrukere, eldre, asylsøkere samt pasienter ved barneavdelingen på Haukeland sykehus. Klubben har også et bistand- og kulturutvekslingsprogrammet Aid in Meeting i Uganda, der studenter fra Bergen får jobbe med ulike prosjekter over fire uker i sommerferien. 
 
- I 2013 hadde jeg lederansvaret for dette. I slumområdet Kamwokya i hovedstaden Kampala, har vi flere prosjekter. Vi dekker skolepengene til 80 barn, driver et kontor for fri rettshjelp samt at vi har flere mindre prosjekter i samarbeid med et ungdomssenter.
 
Frivillig arbeid er noe han ser på som en god anledning til å prøve ut nye ting. Dette gjorde at han også meldte seg som frivillig for Bergen International Film Festival både i 2011 og 2012.
 
- Ikke bare får man fri adgang til alle festivalfilmene, men man får også et innblikk i hvordan den daglige driften av kinoen foregår i tillegg til hvor mye planlegging og ressurser som går med i gjennomføringen av en festival. Det kan være en nyttig erfaring å ta med seg videre.
 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

 

Sikter mot utlandet

I mens han skriver på masteroppgaven sin hjemme i Stange, hvor han bor sammen med kjæresten sin, er han samtidig i full gang med å søke jobber. Foreløpig vil han søke i Norge, men målet å jobbe i utlandet innen en femårsperiode. 
 
- Gjennom de årene jeg har vært student, så har jeg blitt veldig glad i å reise. Selv om jeg er glad i å gå på langrenn om vinteren, så legger jeg ikke skjul på at jeg helt fint kunne klart meg uten snø hele året. Høsten 2009 var jeg på utveksling på Hawaii. Selv om jeg etter hvert spesielt savnet den norske maten, så var det helt fantastisk å slippe stillongs, ullsokker og boblejakke.
 
Geir vil få tilsendt en fin premie i posten som takk for at han ble medlem nummer 100.000.
 
Som medlem av StudentTorget.no får du tilgang på Norges beste studentfordeler! 
 

Klikk her for å bli medlem