(StudentTorget.no):

 

De nye fastrentesatsene som gjelder fra 1. mai er:

 

  • 3 år: 2,354 prosent
  • 5 år: 2,403 prosent
  • 10 år: 2,501 prosent

 
Dermed går alle de tre fastrentene litt ned siden forrige anledning til å binde renten fra 1. mars i år. Tre og ti års fastrente går ned med henholdsvis 0,342 og 0,351 prosentpoeng, mens fem års fastrente går ned med 0,401 prosentpoeng.


Den flytende renten fra 1. mai er 2,599 prosent.

 

LES OGSÅ: Låne- og stipendordninger i Skandinavia


Forventer lavere flytende rente

Lånekassen og andre virksomheter som er pålagt å benytte statens basisrente får kritikk for at rentene ikke er satt ytterligere ned.


– Den måten Lånekassen er forpliktet å beregne sine renter på, innebærer at vi ikke fullt ut fanger opp den ekstraordinære nedsettelsen av renten som følger av koronasituasjonen, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark.


Renten i Lånekassen beregnes ut fra et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene på boliglån i markedet. I begynnelsen av mai vil Lånekassen offentliggjøre ny flytende rente med virkning fra 1. juli. Denne vil være basert på markedsrentene på boliglån slik de var gjennom mars og april. Fordi endringene i bankenes boliglånsrenter ikke kom før i slutten av mars, vil ikke den flytende renten fra 1. juli fullt ut reflektere dagens markedsrente.Flytende rente som gjelder fra 1. mai, er basert på observasjoner gjort i januar og februar, mens flytende rente som gjelder fra 1. juli vil være basert på observasjoner i mars og april.

 

LES OGSÅ: Slik får du praktisk erfaring


Det er få kunder som binder renten

Kunder som ønsker å binde renten fra 1. mai, kan gjøre det i perioden 10. til 17. april på Dine sider på lanekassen.no.


Renten i Lånekassen er markedsstyrt og baseres på beregninger fra Finanstilsynet. Alle får automatisk flytende rente på studielånet sitt, men kan velge å søke om fastrente. 675.200 kunder har flytende rente, mens 38.300 har valgt fastrente.

 

Les mer om hvordan renten i Lånekassen fastsettes og følg renteutviklingen her.

 

Kilde: Pressemelding, Lånekassen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger