Hvordan kom du fram til at du ville dra til Australia og Gold Coast for å studere?

For det første så ville jeg studere et sted hvor man snakker engelsk ettersom jeg har lyst til å jobbe internasjonalt. Samtidig anser jeg det å beherske engelsk som viktig i fremtiden, uavhengig av hvor jeg kommer til å jobbe.

Da sto det mellom tre valg; England, USA eller Australia.

Av de tre valgene så følte jeg at Australia var desidert mest eksotisk og spennende å reise til. Klimaet er ikke så dumt det heller. Når valget falt på Australia fikk jeg høre av flere som har reist rundt omkring i dette landet, at hvis jeg først skal studere her nede, så bør det absolutt være i Gold Coast.

 

Studier i Australia

Navn: Jon Andre Pedersen

Alder: 22

Studie: Dobbel bachelor i International Business og International Relations.

Studiested: Griffith Gold Coast.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Australia og i Norge?

Noe av det første som slår meg, er hvor mye bedre jeg synes skolen er strukturert her nede enn hjemme i Norge. I stedet for å ha en stor eksamen som utgjør hele karakteren din som det ofte er hjemme i Norge, så er det heller flere mindre oppgaver underveis, samt diskusjonstimer hvor du lett får et par «marks».

I så måte lærer du kontinuerlig igjennom semesteret i stedet for det store skippertaket som ofte gjøres om det kun blir en stor eksamen.

Du blir mer avslappet opp mot eksamen ettersom du allerede har fått en god del av karakteren din og dermed vet bedre hvordan du ligger an, og du kan tåle og ha en litt dårlig dag eller «drite deg ut» på eksamen. Og spør du meg, så føler jeg at det er en god del lettere å få gode karakterer her i Australia enn hjemme i Norge.

 

 

Hvordan er en vanlig dag i Australia?

En vanlig dag i Australia består av et par timer skolearbeid og avhengig av hvordan du setter opp timeplanen din, en god del timer med skole. Bortsett fra det, så er du fri og frank til å finne på hva enn du måtte gjøre, selv om det dog forventes at du gjør en del skole på egenhånd også.


 

Hvordan er studiemiljøet der?

Studiemiljøet her nede er meget bra! Det er veldig mange nordmenn her nede som man lett kommer i kontakt med.

I tillegg arrangerer vi i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) Gold Coast diverse arrangementer for norske studenter gjennom skoleåret. Man blir også veldig lett kjent, gjennom universitetet og diskusjonstimene, med andre mennesker fra andre land og kulturer.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Personlig er jeg glad i å surfe, spille tennis, være med venner og feste. Det blir en god del festing her i Gold Coast, det kan nesten ansees som en by som aldri sover.

Dessuten har Australia veldig mye å by på, alt fra å dykke, hoppe i fallskjerm, dra i forskjellige theme parks (haugevis av dem), dra på whale watching, fiske, leie båt eller vannscooter, ta en helikoptertur osv. Kort fortalt, Gold Coast har mye å by på.

I tillegg er det billig å reise innenlands om man vil oppleve andre deler av Australia.

 

  

Hvordan bor du og hvordan er leieprisene i forhold til i Norge?

Akkurat nå bor jeg like ved universitetet og deler en leilighet med to andre. Jeg har et stort rom, eget kontor, basseng, grillområde og tennisbane og er veldig fornøyd med det.

Leieprisen er forsåvidt ganske grei, jeg betaler 170 dollar i uken (gang det med 6,2) og det er inkludert internett og vann. Strøm er ikke inkludert i prisen men du kan belage deg på at det blir ca. 10 dollar ekstra i uken.


 

Har du støtt på noen utfordringer underveis?

Nei, jeg har forsåvidt ikke det. Savner så klart familie og venner hjemme i Norge litt iblant, men de holder jeg kontinuerlig kontakt med gjennom Facebook og Skype.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole? Har du evt. noen tips til nye studenter?

Absolutt! Griffith Gold Coast er en veldig bra skole, som gir deg veldig god oppfølgning!

Det å reise utenlands og studere er noe du kanskje bare får muligheten til en gang i løpet av livet, og det er noe du absolutt ikke kommer til å angre på!

Til nye studenter her på Gold Coast, vil jeg anbefale dem å melde seg inn i Facebookgruppen kalt «Norske studenter på Gold Coast». Her kan man spørre om hva som helst, få hjelp og svar av studenter som har vært her en stund, samt få et innblikk i hva som skjer i nærområdet av arrangementer og diverse.

Litt avhengig av hvor du velger å bo, men har du penger og mulighet så kan det absolutt lønne seg å kjøpe seg en rimelig bil for å reise rundt.

Helt til sist, så vil jeg ikke direkte fraråde, men iallefall vurdere andre muligheter enn å bosette seg på Campus Village-en ved skolen. Den er veldig overpriset og du må betale en god del ekstra for internett, vaske av tøy osv. Men på den andre siden, å bo der ett semester kan være veldig positivt ettersom det er veldig sosialt og mange fester der.