Hvordan kom du frem til at det var til Australia du ville dra?

Drømmen om å oppleve et land som er stikk motsatt av Norge er noe jeg alltid har hatt et stort ønske om. Å oppleve et nytt og anderledes studentmiljø, få forståelse av en nye kulturer, lære språk og møte mennesker fra hele verden var noe jeg ville erfare.

 

Studier i Australia

Navn: Kristine Jahren

Alder: 20 år

Utdanning: Idrett ved Høyskolen i Nesna, utveksling gjennom GoStudy

Studiested: International College Of Management, Sydney, Australia

 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge?

Den største forskjellen på å studere i Manly og i Norge var aktivitetsmulighetene innenfor studiet. Norge er en fantastisk vinternasjon, mens Australia er et land full av sommeraktiviteter og et bredt miljø og muligheter til å drive aktiviteter som svømming, surfing og volleyball året rundt.

 

 

Fordelen med å være så langt borte er det gode samholdet mellom studentene, både de norske og alle de andre som bor sammen med oss. Samtidig er det mer intense studier og mer lærerikt enn om man hadde bodd hjemme og reist hver til sitt etter endt skoledag.

Noe som også skiller undervisningen fra høyskoler og universiteter i Norge er at det er obligatorisk oppmøte hele veien. Dette er bare en bonus for å få med seg mye gratis lærdom og dermed ha resten av den verdifulle tiden til å utforske hva enn du vil.


 

Hvordan er en vanlig dag i Sydney?

Jeg vil ikke si at en eneste dag i Sydney var lik, men noen dagsrutiner kom. Dagene startet med to timer teoretisk undervisning før lunsj, deretter to timer med praktisk undervisning i surfing, volleyball eller karate, som var de praktiske idretten vi hadde.

Etter den praktiske undervisningen var det kun din egen fantasi som satt grenser for hva du kunne gjøre. Ettermiddager gikk blant annet til å slikke sol og nyte livet på stranda, sjekke ut Sydney by eller ha grillfest "bbq" i bakgården på beach house før kvelden tikket inn og utelivet skulle sjekkes ut.

Helgene ble tilbragt på surfcamp, dagsutflukter til Blue Mountins, Bondie beach, Palm beach, attraksjoner i Sydney, bike hire og skydiving. Søndagens kveld tilbragtes ved Manly Wharf for park kos og solnedgangen i havet. Studentparadis!

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er trygt og samholdet er sterkt. Det henger mye nerver, forventninger og opplevelser med å studere utenlands. Ved å møte andre internasjonale studenter som er i samme rolle får du medelever og venner for livet å dele den nye hverdagen med.

 

 

Som oftest lever du på en campus, eller leiligheter med flere. Dere spiser frokost sammen, studerer sammen og oppleveler eventyr sammen. Dette gjør at alle blir utrolig godt kjent.

Samholdet danner en unik trygghet blant elever og lærere. Det er så klart lett å bli fristet til å oppleve noe annet enn skolehverdagen litt for ofte, men samtidig gjør deres felles mål og obligatorisk fremmøte til at det blir god trøkk på skolen.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var veldig oversiktig og enkel.

Jeg klikket meg inn på organisasjonen GoStudy sine sider, logget meg inn, sende en søknad og fikk senere en telefon om studietilbud. Derfra fikk jeg hele veien underveis fra start til avreise informasjon om neste trinn som skulle gjennomføres, alt fra pakkeliste til visum søknader.

Reiser du gjennom en organisasjon som GoStudy er de veldig beviste og erfarne på å informere om generelle og spesifikke spørsmål som dukker opp.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

Jeg sitter kun igjen med gode opplevelser, minner og erfaringer ved å studere i Australia.

Som student drar du med to skjelvende ben, men kommer tilbake med en utrolig trygghet og selvdisiplin du aldri ville vært foruten.

Bestem deg for å gjør en innsats. Skolen kan være utfordrende og til tider absolutt ikke det du vil bruke den verdifulle tiden på, men det er et standpunkt du allerede har tatt og skal gjennomføre.

Ved å jobbe effektiv og henge med underveis er utfordringene du får i studentlivet en livserfaring for senere tid.


 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

 Idrettsstudiet er en variert linje. Vi hadde, som sagt, tre ulike fysiske aktivitetsformer vi var igjennom, volleyball, surfing og karate. Så klart blir det et intensivt kurs på alle idrettene, men det gir deg en utrolig god og intens innføring.

I de teoretiske fagene hadde vi idrettspedagogikk og treningsfysologi og anatomi. Kombinasjonen av praktiske og teoretiske fag er noe å ta med seg når sola skinner ute og du får mulighet til å bevege deg ute.

 

 

Fra mandag til torsdag var det to timer undervisning i de teoretiske fagene hver dag, fra powerpoint til gruppearbeid. Studiet ledes av norskspråklige lærere. Deretter gikk vi rett på de praktiske idrettene. Vi hadde delt opp de praktiske og de teoretiske studiet i tre kurs, så ingen av fagene var samtidig. Hvert teoretisk fag og en av de praktiske idrettene avsluttes med en eksamen. Dette gjorde at det var mye lettere å henge med underveis.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Det yrende studentlivet er fullt av livsglade mennesker som aldri er kjedelig. Mange av de helgene vi ikke var på skolen ble brukt til utflukter - skydiving, dykking, surfing, shopping. En del dro også på festivaler som Stereosonic eller konserter som Coldplay.

I midten av semesteret hadde vi studentuke. Da dro noen til Fiji, andre langs østkysten av Australia. Selv dro jeg med noen veninner til Cairns for å oppleve Great Barrier Reef, regnskogen og waterfalls.

Opplevelsen var enorm! Først nå, måneder etter hjemkost forstår jeg hva vi har opplevd.

 

 

Skolen arrangerte også endel temafester som halloween, maskarade-ball etc. Det er heller ikke å legge skjul på at utelivet i Manly ble sjekket ut flere ganger i løpet av uken.

Som idrettsstudenter holdt vi oss også i form og dagen startet ofte med en løpetur langs Manly Beach eller en dukkert i bassenget ved havet. Begge alternativene med kun fem minutter gange fra leiligheten. Vi var så heldige å ha tilgang til grill i hagen, så kveldene gikk også til tradisjonell australsk bbq. Et herlig liv jeg aldri ville vært foruten.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Det er kun din egen fantasi som setter grenser for hva du kan gjøre. Det er nå du har muligheten! Bruk din verdifulle tid til å oppleve noe spennede, erfaringsfullt - du får opplevelser og venner for livet!

Å studere utenlands er noe du vil være takknemlig for.

Et studie ved International College Of Management i Manly gir deg mulighet til å studerer ved en internasjonal skole med studenter fra hele verden. Du lærer ny kultur, nytt språk og lever rett ved legendariske strender med utallige muligheter.

Setter du deg på ferja fra Manly er du femten minutter unna hovedstaten i New South Wales og en av de flotteste og mest pulserende byene i verden - Sydney!

Etter å ha reist utenlands ser du på ditt eget land og din egen kultur og verdier på en ny måte. Har du muligheten til å backpacke etter endt studie - grip sjansen. Australia er et land fullt av opplevelser, fra dykking i Great Barrier Reef til å bestige verdens største monolitt.