D a Kenneth King (25) var på ferie i Australia i ungdomstiden, syntes han det var så fantastisk at han allerede da bestemte seg for at han ville tilbake.

Etter å ha fullført verneplikten og fått smakt litt på arbeidslivet, var han klar for å bli student igjen. Og ikke minst var han klar på hvor han ville studere.

Jeg gjorde en del research og fant ut hva skolen og området kunne by på. Muligheten til en solid utdannelse kombinert med nye opplevelser og utfordringer var noe jeg ikke bare kunne legge fra meg, sier han.

 

Sunshine Coast

Så fort han hadde bestemt seg for hvilken skole han ville gå på, sendte han avgårde en søknad med hjelp fra Kilroy Education.

 

 

De ga meg egentlig alt av informasjon som trengtes og det gjorde at alt gikk fort og ble lettere. De ansatte på Kilroy var flinke til å forklare hvilke muligheter jeg hadde og hva jeg måtte gjøre underveis, forteller Kenneth.

Han endte opp med å søke seg til en «Bachelor of Business, Information Systems» ved University of the Sunshine Coast, som ligger like nord for Brisbane på nord-øst kysten av Australia. Universitetet har om lag 9300 studenter, hvorav Kenneth er en av 77 norske studenter.

Samholdet blant oss norske er bra, og det er veldig vanlig at man flytter inn i en av studentbyene først, for å så flytte sammen med dem man kommer best overens med senere, forklarer han.

En vanlig skoledag for Kenneth starter med å stå opp for å trene klokken 08:00. Etter det bruker han mesteparten av dagen på å sitte i undervisning eller å jobbe med skolearbeid. Undervisningen er delt opp i forelesninger og klasseromsundervisning.

Ingenting er obligatorisk, men siden alt er så intensivt anbefales det å delta i alle timene. Lectures blir også tatt opp på lyd, så en annen mulighet er å høre gjennom alt som blir sagt når man får tid.

Vi har muligheten til å lage vår egen timeplan og derfor blir dagene sjeldent like. Jeg har valgt å ha skole på mandager, tirsdager og onsdager, resten av uken bruker jeg på å nyte livet!


 

Nok av fritidsaktiviteter

Kenneth forteller at det er mye fokus på skole, men at det samtidig er nok av tid til å gjøre andre ting. Når han ikke er på skolen blir det som regel til å dra på stranden, treningsstudioet eller å delta i andre sosiale sammenkomster. Regnfulle dager blir enkelt og greit gjort om til filmmaraton eller studiedager.

 

 

På en helt vanlig dag kan man gjøre akkurat hva man vil, enten det er å shoppe i Brisbane, dra på stranden i Noosa eller feste i Surfers Paradise. Mange velger å dra til en av de tre studentbyene som ligger fem minutter fra Campus, der det er flere svømmebasseng, basketballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og festklare studenter.

Studentbyene Unicentral og Varsity arrangerer mange aktiviteter, også for dem som ikke bor der.

På tirsdager og torsdager er det UniNight og da kommer det gratisbusser som kjører oss til utestedene på kvelden og hjem igjen om natten, sier han.

 

Tips og anbefalinger

Det eneste han synes er litt negativt ved å studere i Australia, er at man fort kan ende opp med et studielån som gjør at det svir i lommeboken lenge etter at man er ferdig utdannet. Av utfordringer synes han at det å være borte fra familie og venner er det verste.

Jeg tror alle møter motgang og utfordringer før eller siden uansett hvor man befinner seg, det er hva man velger å gjøre med det som teller, sier han.

 

 

Vil du anbefale andre å studere ved University of the Sunshine Coast?

Uten tvil! Det er mye skolearbeid som må gjøres, men klarer man å holde seg strukturert blir det mye tid til andre ting også. Til de som IKKE er ute etter sol, spenning og opplevelser er det kanskje best å ikke komme hit, det passer jo ikke for alle.

Han har også noen gode tips til nye studenter:

  • Flytt inn i en av studentbyene selv om det koster litt ekstra. Med tanke på alle fasilitetene du får tilgang til, og alt det sosiale som foregår der, er det verdt pengene. Så kan du finne noen du vil bo med der og flytte sammen med dem nærmere stranden senere.

  • Ikke fortvil om du ikke kjenner noen fra før, jeg ble kjent med over hundre personer i løpet av de første to ukene.

  • Spar opp penger, det er alltid noe å gjøre og alltid noen å gjøre det med, men det koster. Det vi får av lånekassen dekker dessverre ikke shopping eller ekskursjoner.

  • Last ned Skype, Viber eller Whatsapp, det gjør det lettere å holde kontakten med de hjemme på en billig måte!