I fjor var det til sammen hele 1 936 nordmenn tok helgradsstudier eller var på utveksling i Australia. Av disse var det 1 189 som tok en hel grad, mens 743 tok deler av utdanningen sin «Down under».

Dermed er Australia det 5. mest populære studielandet blant nordmenn, kun slått av Storbritannia (5224), USA (3173), Danmark (3033) og Polen (1533).

Australia er kanskje mest kjent for det idylliske strandlivet med sol, surfing og barbecue, men landet kan også by på flere av verdens beste universiteter. Faktisk er det kun USA og Storbritannia som har flere universiteter inne på de mest prestisjetunge rankinglistene.

Vi har snakket med tre norske studenter om hvorfor de valgte å ta utdanningen sin i Australia, og hvordan det er å studere der.

Klikk her for å se alle studier og studiesteder i Australia.

 

Marius Moen Holtan (19)

 

Fakta

Studerer: Bachelor of Arts ved University of the Sunshine Coast

Hvor: Sunshine Coast, Queensland

 

 

1. Hvorfor valgte du Australia som studieland?

For å få oppleve noe helt nytt.

Både klima, kultur, natur og reisemuligheter var viktig.

Særlig så jeg på det som en mulighet til å oppleve en annen del av verden.

Australia og de omliggende områdene har så mye å by på, og er en del av verden som man ikke nødvendigvis kan dra på ferie til stadig vekk. Derfor er det fantastisk å få bo i Australia og kunne oppleve nettopp dette.

Samtidig skal det jo sies at kvaliteten på utdanningen i Australia var en viktig faktor.


 

2. Hva liker du best ved å studere der?

Det er klart at klimaet er et stort pluss!

I tillegg er det moro, og litt utfordrende, å skulle tilpasse seg en annerledes og mer avslappet livsstil.

Og som sagt er det mye å se og oppleve, noe jeg både har og kommer til å utnytte meg av.

 

3. Har du noen tips til andre som vurderer å studere i Australia?

For de som vurderer utenlandsstudier så er det viktigste å ikke nøle - jeg tror det er den beste investeringen man kan gjøre.

Et konkret Australia-tips må være å sørge for å velge et utdanningsløp som er langt nok til at man rekker å se alt Australia har å by på.

 

Ida Kommedal (20)

 

Fakta

Studerer: Frie emner ved Griffith University

Hvor: Gold Coast, Queensland

 

 

1. Hvorfor valgte du Australia som studieland?

Det er først og fremst det varme klimaet som gjorde at jeg valgte Australia. Jeg var også av oppfatning av at det australske folk var utrolig hyggelige og imøtekommende, noe som viste seg å stemme i aller høyeste grad. Jeg visste også at det var mange nordmenn som studerte på samme sted.

Det kan virke skremmende å reise alene til andre siden av jorden, men det er definitivt verdt det. Selv om Australia er langt borte har de en veldig europeisk kultur, noe som gjør kultursjokket mindre.

 

2. Hva liker du best ved å studere der?

Definitivt alle de unike mulighetene til å gjøre nye ting, oppleve en ny kultur og se nye steder. Man kan lære å surfe, se eksotiske dyr, ligge på stranda på selveste julaften eller kanskje hoppe i fallskjerm?

Jeg må jo nevne været som en stor faktor til hvorfor jeg trives så godt i Australia - jeg kan trossalt ligge på stranden, bade og grille året rundt. Det er da ikke feil?


 

3. Har du noen tips til andre som vurderer å studere i Australia?

1: GJØR DET. Ikke nøl et eneste sekund!

2: Få deg lokale venner. Du forbedrer engelsken din, opplever en ny kultur og kan nyte goden av lokal guide.

3: Se og gjør mest mulig – det er nå du har sjansen!

4: Nyt hvert eneste minutt!

 

Anders Elstad Gauterud (22)

 

Fakta

Studerer: Criminology and Criminal Justice ved Griffith University

Hvor: Gold Coast, Queensland

 

 

1. Hvorfor valgte du Australia som studieland?

Jeg valgte Australia og Gold Coast først og fremst fordi det lokker med ca 300 soldager i året, og dermed også varmt og tropisk klima.

I tillegg til det hørte jeg også positive argumenter for selve Universitetet.

 

2. Hva liker du best ved å studere der?

Jeg liker det gode samholdet man får mellom andre studenter, og alt spennende man kan oppleve i løpet av studietiden når en bor i et land som byr på så mye som Australia. Og ikke minst at det er billigere enn i Norge, så man får gjort mer gøy for mindre penger.

Man møter også veldig mange nye spennende mennesker fra hele verden, som gir annerledes og gode inntrykk til en middels utadvendt nordmann.

 

3. Har du noen tips til andre som vurderer å studere i Australia?

Ikke vurder lenger, bare gjennomfør denne drømmen, fordi det er en mulighet man har når man er student og noe man aldri vil angre på. Jeg kontaktet Kilroy, og med deres gode kompetanse er det heller ikke vanskelig å komme seg gjennom søknadsprosesser til skoler og visum etc.

Og når du kommer det til Australia er det bare å henge seg på alt sosialiserende som skjer, både på universitetet og privat.

Meld deg også inn i ANSA for å bli med på alt de arrangerer!