Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

 Jeg dro med Gostudy og tok engelsk på ICMS. Da jeg var der ble jeg så imponert av område og skolen at det ikke var noe tvil om at jeg ville tilbake. Jeg likte måten skolen hadde deres utdanningsprogram på, og hvem liker ikke å ha flere strender med bare gåavstand fra skolen.Om skolen / studiestedet

 

Utveksling i Australia

Navn: Eirin Mykkeltveit

Alder: 20

Studie: Bachelor i Business med en spesialisering i Retail Marketing

Studiested: International College of Management Sydney, Australia

  

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

ICMS ligger i Manly som er i den nordlige delen av Sydney.

Skolen har små klasser, ikke mer enn 50 elever i hver klasse. Jeg merker at det er en fordel for meg, for da får jeg et forhold til læreren og kan stille spørsmål  og er mer involvert under forelesningen.

Skolen har også mange kontakter, slik at når man skal på praksis får man betalt utplassering som er veldig gunstig spesielt for internasjonale studenter. Skolen består av studenter fra hele verden, dette gjør at man får lære veldig mye om forskjellige kulturer og man får unike kontakter over hele verden.

Studentmiljøet her på ICMS er fantastisk. Skolen har et eget organ som består av studenter som jobber frivillig for å arrangere sammenkomster nesten hver uke. Siden skolen er relativt liten er vi nesten som en familie og det er lett å bli venner med mange mennesker.

Vi skandinaviske studenter har også en Scandinavian Association. Vi arrangerer to sammenkomster hver termin der vi fokuserer på skandinaviske tradisjoner, og spiser noe av den maten som vi savner. Dette gjør også at selv om man er langt vekke fra hjem og familie, så har vi en liten del av det her borte også.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var relativt enkel.

Man fullfører et skjema og man legger ved kopi av pass og vitnemål.

Etter det får man et ”letter of offer”.

Hvis man velger å  godta tilbudet, får man et ”acceptance letter”, dette vil inneholde et nummer man trenger for å søke studentvisum.

Søknadsprosessen vil ta ca. to uker så man må ikke vente lenge på svar.

 

Hvordan er prisnivået der?

Prisnivået i Australia er litt billigere enn Norge, men ikke mye og noe er av og til litt dyrere her. Men matvarer er stort sett en del billigere, og det er litt billigere å spise ute her.

I tillegg har Australia noe som heter BYO. Dette betyr bring your own alcohol. Så når man går ut og spiser kan man ta med seg sin egen vin.

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg betaler litt over 5000kr i måneden for å leie bolig. Det er dyrt å bo her, men det blir som regel noe billigere enn i Norge. Man trenger ikke mye strøm, for det er stort sett varmt her nede. I tillegg jevner det seg ut med at matvarer er såpass billig.

Hvis man velger å bo på skolen er det noe dyrere, men da får man inkludert strøm, internett og mat, noe som gjør at man sparer en del.


 

Hva gjør man i fritiden?

Det er veldig mye man kan gjøre i fritiden.

Hvis man bor i Manly, kan man kan for eksempel surfe på dagen, ligge på stranden og på ICMS har man et uteområde med, fotball, tennis og trenings apparater m.m. I tillegg kan man være med på skolens forskjellige idrettslag.

Så er det utelivet i Manly. Dette er gjerne det man gjør på kveldene. Utelivet i Manly er rikt og det mange steder å gå på.

I tillegg er Sydney sentrums yrende uteliv kun en fergetur unna. Utenom det er det å være med venner og være i Manly´s avslappende omgivelser.

 

Hva synes du er det beste med å studere i Australia?

Det beste med å studere i Australia er uten tvil alle menneskene man møter. Man lærer seg å snakke engelsk helt flytende, og man lærer også en ny kultur.

I Australia har de en svært avslappet måte å leve på. Australiere er veldig utadvendte, og som nordmann er jeg ikke vant til at folk er så utadvendte, men jeg synes dette er veldig forfriskende.

Når man møter så mange nye mennesker får man kontakter over hele verden. Hvis man vil inn i business verden er dette en stor fordel.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

Det utfordrende med å studere i Australia, er for meg at jeg er langt vekke fra familie og Norge. Dette er selvfølgelig ikke alltid like gøy, men jeg merker at det ikke er så hardt som jeg trodde. Nå med dagens teknologiske hjelpemidler, kan man jo nesten ringe hverandre hele tiden, og i Australia er det et sterkt miljø blant skandinavere.

Jeg må også nevne at sjømannskirken kun er et lite stykke unna Manly, og da har en muligheten til å få hotdog, vafler og masse annet godt.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Australia?

Gjør det. Det er kanskje skummelt først, men det er ikke noe du vil angre på. Du får opplevelser som er helt unike, og i Australia er det så utrolig mye spennende å se.