Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Da jeg tenkte på utveksling, så ville jeg dra til et sted som ikke alle andre skulle dra. Jeg ville komme meg litt vekk fra Norge, rett og slett. Jeg leste på nettet og snakket med veilederen min på skolen og hun fortalte om de forskjellige skolene og fagene jeg kunne ta.

Da University of Queensland (UQ) var den eneste skolen som tilbød fag innen HR, så var valget enkelt. UQ er også en av de bedre universitetene i Australia, noe som gjorde det mer attraktivt.

 

Utveksling i Australia

Navn: Ingrid Hatteland

Alder: 20

Studie: Ingrid studerer Human Resource Management

Studiested: University of Queensland

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

UQ er et stort universitet med fire campuser, spredt rundt i Brisbane.

Hovedcampuset, hvor jeg studerer, befinner seg i St. Lucia. UQ er en veldig gammel og prestisjefylt skole som tilbyr alt fra ingeniør, arkeologi, medisin til musikk, finans og psykologi. Det er 38 000 studenter her, hvor 6000 er internasjonale studenter.

Campus St. Lucia, er helt fantastisk vakker med store grønne gressplener og grønne trær overalt. Det er til og med en innsjø på campus med ender og skilpadder.

Det er kafeer overalt og alltid et sted hvor man kan sitte å lese. Mitt favorittsted er Great Court, en stor gressplen midt i campus hvor mange kommer for å lese eller henge med venner samtidig som man kan sole seg.

Fagene er lagt opp slik at man alltid har noe å gjøre. Man har mange små innleveringer gjennom hele semesteret, så det er viktig å være litt strukturert hvis man vil unngå de verste skippertakene.

Foreleserne er veldig flinke, de fleste er professorer som forsker og underviser samtidig. De er veldig dedikerte og kunnskapsrike innenfor sine felt. Det er veldig lett å snakke med foreleserne også, det er bare å sende de en e-post eller komme innom kontorene deres når de har besøkstider.

Studentmiljøet er helt fantastisk! Det er utrolig mange klubber slik som seileklubben, som tilbyr billige seileturer rundt Queensland, og vin- og osteklubben, hvor man smaker på vin og spiser ost.

Klubben som jeg liker best er Quest.

Quest er en klubb for internasjonale studenter, eller Australske studenter som skal til utlandet. I Quest kan du møte folk fra alle land i verden, og sammen drar vi på turer rundt hele Australia til en billig penge. De tilbyr blant annet surfeturer og campingturer. En veldig sosial klubb hvor det er utrolig lett å bli kjent med folk.

Det er også en god del nordmenn i Brisbane, noe som er ganske morsomt.

Det er faktisk så stort at vi fikk lov til å gå i parade gjennom byen på 17 mai.

Et annet universitet i Brisbane, Queensland University of Technology (QUT), har mange norske og skandinaviske studenter. De har en egen klubb som heter Norsk som organiserte hele paraden, noe som var kjempe kult!

Det er gode tilbud innen sport og idrett. Man kan svømme, spille fotball, volleyball og til og med spille rumpeldunk. Samtidig som det er veldig sosialt pa UQ, så er de fleste dedikerte studenter som tilbringer mye tid på skolen. Dette gjør egentlig ingenting, da man alltid møter på noen man kjenner og det alltid er noe å gjøre der.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var veldig enkel.

For å komme inn så måtte jeg først bli nominert av Markedshøyskolen.

For å bli nominert så måtte jeg sende inn et motivasjonsbrev på engelsk for å vise engelskkunnskapene mine, og alle karakterene mine måtte være høyere enn C.

Dermed sendte Markedshøyskolen søknaden min videre til UQ, og noen uker senere så mottok jeg et tilbud på e-post fra UQ.

Jeg fylte ut alle skjemaene og en måned senere, så mottok jeg brev om at jeg var en offisiell student på UQ.

Under hele prosessen så hadde jeg kontakt med veilederen min på Markedshøyskolen og på UQ, noe som jeg satt utrolig stor pris på. UQ har et helt team som jobber med internasjonalisering og veiledning av internasjonale studenter. De er utrolig flinke og hjelpsomme.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Generelt så er det billigere enn Norge. Noe som er dyrt, er kaffe, fisk og tobakk, der er prisene høyere enn i Norge. Fastfood og alkohol er mye billigere her nede, noe som nesten er litt farlig.

Jeg betaler cirka 5000 kr i måneden for leie. Dette er relativt dyrt sammenlignet med andre boliger i Brisbane, men jeg bor i et kompleks som har badebasseng, tennisbane og treningstudio, så det er verdt pengene.

Man kan finne mye som er mye billigere enn det, men det kommer helt an på hvor man vil bo og standarden man ønsker. 


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

På fritiden så er jeg mye med vennene mine og de jeg bor med. Vi finner på masse, da det er mye billigere å gjøre ting her.

Vi drar på markeder, ut på middag, på bowling, rugbykamper og så klart ut på byen. Det er et utrolig bra uteliv i Brisbane.

Det blir også en del reising, spesielt som utvekslingsstudent. Man vil jo se så mye som mulig mens man er her. Man prøver å finne på noe hver helt og utnytte den tiden man har.

Ellers blir det en god del studier på fritiden, da det alltid er noe man burde lese på eller forberede seg til.

 

Hva synes du er det beste med å studere i Australia?

Det er vanskelig å si hva som er best, men noe av det beste er såklart været. Det er sol og varmt nesten hele tiden, noe som er utrolig deilig.

Atmosfæren er også helt fantastisk. Det er en veldig avslappet kultur og alle er hyggelige og høflige.

Jeg har også blitt kjent med mange fantastiske mennesker fra hele verden, og fått venner som jeg er sikker at jeg vil ha livet ut.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

At undervisningen er på engelsk var litt utfordrende i starten, men jeg ble fort vant til det.

Det var også en utfordring å ha så mange innleveringer hele tiden, men dette var også en vanesak.


 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Australia?

Et tips er å spare opp så mye penger som man klarer, slik at man kan reise og kose seg så mye som mulig.

Det er også en god ide å dra nedover en stund før skolen starter, slik at man får tid til å reise og oppleve ting.

Det kan også lurt å dra ned sammen med noen, selv om det absolutt ikke nødvendig. Men jeg vet at jeg satt utrolig stor pris på å ha noen å snakke med under reisen og noen som kunne passe på tingene mine på flyplassen.