Hvordan kom du fram til at det var til Australia du ville dra?

Det var egentlig ganske tilfeldig at det ble akkurat Australia, men opplegget med GoStudy fristet veldig. Jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt og Australia er et sted jeg alltid har hatt lyst til å dra til.

Opplegget med GoStudy gir en super mulighet til å kombinere studier med reiser og opplevelser.

 

Utveksling i Australia

Navn: Eva Ose Askvik

Alder: 20 år

Utdanning: Ex. phil/ Ex. fac med engelsk

Studiested: GoStudy Australia, Manly

 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge?

Kulturen i Australia er ganske annerledes fra Norge, men ellers er det mange likheter også.

Den største forskjellen på det å studere i Australia er kanskje studentmiljøet. Vi studerte på International College of Management (ICMS) i Sydney, og der måtte man gå med skoleuniform. Det var uvant til å begynne med, men man kommer fort inn i det etterhvert.

Det samme gjelder for så vidt det å komme inn i engelsken også.

Ellers er de australske mye mer utadvendte enn nordmenn og det merker man fort. De kan lett slå av en prat med hvem som helst og er ellers veldig hyggelige og imøtekommende.

 

Hvordan er en vanlig studiedag i Australia?

Vi hadde skole alle dager bortsett fra i helgene, som vi fritt kunne disponere selv. Da var det mye man kunne finne på.

 

 

En vanlig dag i Australia begynte gjerne med frokost etterfulgt av forelesning frem til lunsj. Noen dager hadde vi skole på ettermiddagen også, men ellers kan vi disponere mye av tiden og studiene selv.

Lunsj var på skolen hver dag fra halv tolv til ett, og da var som oftest alle elevene som gikk på ICMS tilstede.

Manly Beach lå bare ti minutter unna skolen og der kunne man både lese, bade, surfe og sole seg. Utover ettermiddagen foregikk det også mange forskjellige treninger og aktiviteter som man kunne melde seg på.

Det var alltid mye sosialt og gøy som skjedde på skolen i og med at vi bodde på et internat.

Sydney lå også bare 20 minutter unna med ferge og der er det mye å oppleve.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Veldig bra! På skolen møter man internasjonale studenter fra hele verden og man får virkelig oppleve hvordan det er å være student i utlandet. Skolen hadde i tillegg mange aktiviteter man kunne melde seg på utenom skoletid og alt er veldig sosialt og kjekt.

Semesteret begynte også med en fadderuke, eller Orientation Week som de kalte det der, hvor man får mulighet til å bli kjent med de andre studentene på skolen, i tillegg til elevene fra GoStudy.

 

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen synes jeg var veldig enkel og grei. Å reise via en organisasjon gjør det mye enklere, og man får muligheten til å møte andre personer i samme situasjon som en selv.

GoStudy gjorde det meste av arbeidet og ga mye viktig informasjon før avreise. De var alltid tilgjengelige og svarte fort dersom det var noe man lurte på om reisen og om studiet.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

Jeg har stort sett bare positivt å tilbakemelde om opplevelsen ved det å studere i Australia.

Den største utfordringen var nok det å snakke mye engelsk, men det kommer man fort inn i etter hvert. En annen utfordring var det å holde kontakten med alle hjemme på grunn av tidsforskjellen.


 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Prisnivået var mye det samme som i Norge, men noe var billigere. Det er ellers et mye større utvalg på markedet når det kommer til mat, restauranter, klær og så videre.

Vi som studerte Ex. phil, Ex. fac og engelsk bodde på skolen i Manly (ICMS, 20 min fra Sydney), så det vi betalte for å bo var allerede ordnet via GoStudy.

Jeg, i tillegg til mange andre, hadde allerede bestilt matplan, som gjorde at vi fikk alle måltider på skolen til en veldig billig pris. Det er veldig smart å gjøre i tillegg til at det er en bra mulighet til å bli kjent med de andre internasjonale studentene på skolen.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Vi som gikk Ex. phil, Ex. fac og engelsk hadde skole hver dag med gjennomsnitt tre timer undervisning. Ex. phil og Ex. fac foregikk på norsk, noe jeg synes var en stor fordel. I tillegg var lærerne veldig flinke. Vi fulgte undervisningen og pensum til Høgskolen i Nesna.

I Engelsk (Introduction to International Communication), hadde vi en lærer som var fra Australia. Vi lærte mye om australsk historie og kultur, i tillegg til mye nyttig og grunnleggende i engelsk.

Vanligvis begynte vi undervisningen mellom halv ni og halv ti. Det kunne variere noe, og vi var stort sett ferdige til lunsj halv tolv, med unntak av to dager i uken med engelskundervisning.

Dette gjorde at vi fikk mye ut av dagen og hadde ettermiddagen til å disponere som man selv ville. Jeg var veldig fornøyd med hvordan dette opplegget fungerte og stranden var en super leseplass!


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Det er veldig mye man kan finne på utenom skolen. Gjennom GoStudy ble det ofte arrangert noe man kunne være med på og skolen hadde i tillegg mange aktiviteter utenom skoletiden.

Det er mye å oppleve i Australia; alt i fra utflukter, surfecamp, besøke dyrepark, dra til Sydney og så videre.

 

 

Vi hadde i tillegg en studieuke der vi kunne oppleve enda mer av Australia. Da fikk vi muligheten til å melde oss på en organisert tur for å oppleve hele østkysten av Australia.

Vi fikk sett mange nye steder i tillegg til å rafte, snorkle, hoppe i fallskjerm hoppe i strikk og mye, mye mer. Det var en utrolig bra opplevelse som jeg absolutt kan anbefale.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Ja, helt klart! Jeg hadde det helt fantastisk de tre månedene jeg var i Australia.

Å ta et semester i utlandet gjør at man får kombinert studie med reise på en helt unik måte. Man vokser mye på et slikt semester.

Jeg er veldig fornøyd med hele opplevelsen, studiet og reisen.