Hvordan kom du fram til at det var til Sydney du ville dra?

Jeg ville først og fremst studere event management og det eksisterte ikke i Norge på den tiden så langt jeg vet.

I tillegg så var jeg ikke helt sikker på hvor i Norge jeg ønsket å bo for å studere.

 

Utveksling i Australia

Navn: Henriette Aasen

Alder: 25

Utdanning: Bachelor in Business Administration with major in Event Management

Studiested: International College of Management (ICMS), Sydney, Australia

 

Når jeg fant denne skolen i Australia tenkte jeg likeså greit, hvorfor ikke? Det er jo tross alt bare litt over 16 000 kilometer unna.

Australia er også på mange måter ganske likt som Norge. Og det var jo selvfølgelig et pluss at jeg kunne bo på stranden i tre år.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Australia og i Norge?

Nå er det litt vanskelig for meg å si hvordan det funker i Norge når man tar en høyere utdanning, men det som jeg likte veldig godt på ICMS var at de hadde små klasser. Det var alltid åpent for å stille spørsmål, noe som gjorde at jeg fikk mulighet til å henge med.

 

 

På ICMS har de trimester istedenfor semester. Et trimester går over 13 uker, hvor 11 uker er forelesninger, og to uker er eksamener.

Gjennom de 11 ukene med forelesninger så hadde vi innleveringer, presentasjoner og prøver.

Alt telte litt av karakteren, det vil si at eksamenene aldri telte 100 prosent av en karakter. De telte som regel rundt 40-50 prosent, og det hjalp veldig for meg da jeg får høyere karakterer på presentasjoner og innleveringer, enn det jeg gjør på prøver og eksamener.

Med tanke på hvor intensivt det kan være, å ha fire eller fem fag på 13 uker, hjalp det meg veldig til å lære alt fortere. Det var 13 uker med skole også var det ferie. På ICMS har du tre trimestere i året.


 

Hvordan er en vanlig dag i Sydney?

En vanlig skoledag går som regel i å kaste i seg frokost før jeg ruslet ved stranden på vei til skolen. Hadde alltid tid til å ta en kaffe med noen kjente jeg møtte i kafeen før jeg gikk til timen.

Mellom hver klasse så har du 30 minutter pause, så det ble som regel en del kaffekopper i løpet av en dag.

Timeplanen legger du opp selv, så jeg prøvde som regel å ha mange timer om dagen, og heller noen dager fri i uken til å gjøre andre ting. Dette reflekterte i noen lange dager på skolen, hvor jeg ofte satt igjen etter skoletid for å studere.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

I og med at skolen er såpass liten så var det et veldig sosialt miljø. Det var sjeldent jeg så et ansikt jeg ikke kjente, og veldig mange benyttet seg av skolen for å studere, noe som gjorde det sosialt. Det var ofte jeg tilbragte netter på computer laben med en del andre, kun for å gjøre ferdig noen oppgaver som skulle leveres inn dagen etter. Sånn vil det alltid være.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var enklere enn jeg hadde trodd.

Jeg gikk via et byrå som heter GoStudy. Der fikk jeg hjelp til alt fra søknad i Lånekassen, til skolesøknad og andre ting. De var til veldig stor hjelp og jeg fikk svar fra skolen allerede fem dager etter at jeg hadde sendt søknaden i posten.

I tillegg var det en trygghet i at jeg hadde noen med mer kunnskap enn meg selv til å gjøre dette for meg. Det var skummelt nok å vurdere en skole i Australia.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende ved å studere i Sydney?

Det var selvfølgelig til tider tøft å være borte fra familie og venner hjemme i Norge.

I begynnelsen var det utfordrende at alt gikk på engelsk, men det tok kun noen uker før jeg var inn i det.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

På mange ting er prisene en del lavere enn Norge.

Matprisene er generelt lavere, men mye er også ganske likt. Det å gå ut og spise er veldig mye billigere enn i Norge, så det skjedde ganske ofte.

Pris på røyk er vel det samme som i Norge, men alkohol er igjen litt rimeligere.

 

 

Leiepriser vil jeg si er veldig likt som i Oslo, det kommer selvfølgelig an på hvor sentralt du velger å bo.

Jeg bodde med tre andre venner fra skolen og vi hadde hvert vårt soverom i en ganske fin og sentral leilighet rett ved stranden. Det var to minutter gange til gågaten i Manly og ferjer til Sydney, og der betalte vi rundt 6000 kroner hver i måneden.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Undervisningen passet meg utmerket. Det var små klasser med lærere som kjente deg ved fornavn. Mange praktiske læremetoder i tillegg til teori.

Jeg satte stor pris på at lærerne underviste i det faget de jobbet med, for eksempel læreren min i Business Law jobbet som advokat. Det kom veldig tydelig frem at lærerne brant for det de underviste i, noe som ble gjenspeilet i engasjementet i klassen og resultatene som ble oppnådd.

Jeg hadde mange spennende business- og eventfag. Selvfølgelig finnes det en grense for hvor spennende ting er til tider, men jeg hadde aldri noe imot å gå til forelesningene.

På universitetet var det et krav om å gå kledd business-casual. Dette for å forberede oss til arbeidslivet, og noe jeg har satt veldig stor pris på i ettertid. Å gå kledd profesjonelt på skolen gav deg også en helt annen respekt fra medelever, lærere og de ansatte.


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke var på skolen så gikk det vel i jobb, lekser, venner og kjæreste.

Jeg har jobbet i to forskjellige barer i Manly, pluss en del på skolen.

Var ofte på stranden på en varm dag, som det var mesteparten av året.

 

 

Manly tilbyr fantastiske strender, mange beachvolleybaner og utrolige surfemuligheter. I sommermånedene er det mange bra festivaler rundt om i Sydney, så du kan vel si at jeg er et festivalmenneske.

Generelt sett, er det alltid noe som skjer rundt om i Manly og Sydney.

Tirsdager er som regel student kveld, og du kunne finne halvparten av ICMS ute i Manly.

I helgene finner du som regel resten av Manly ute, og det er veldig lett å bli kjent med folk. Jeg møtte alltid på noen kjente fjes. Sunday Session er en stor ting i Australia, og den ble ofte tilbragt på Manly Wharf Bar fra klokken 12.00 og utover på en varm sommerdag.

Jeg dro ofte ut i Sydney City, gjerne for en bedre middag med min kjære, før vi endte kvelden på utestedet Pacha. Utestedene de har å tilby i motsetning til her hjemme, er av en helt annen verden.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg vil på det sterkeste anbefale denne skolen. Det er en opplevelse for livet.

Jeg anbefaler at hvis du tenker på å studere utenlands så hjelper det mye å gå igjennom et byrå som kan hjelpe deg hele veien.

Legg opp en plan med hvor mye du får i støtte fra Lånekassen, pluss hvor mye skolen kommer til å koste. Og skulle du velge ICMS, er er det lurt å bo på campus de første terminene. Da blir du godt kjent med andre studenter, og du vil ha en familie for livet.

Når det gjelder studieretning, så anbefaler jeg at du går inn på nettsidene deres og ser over hvilke studier de tilbyr. Her kan du også lese gjennom alle fag og hva de innebærer. På denne måten kan du finne ut om dette er noe som kunne passet for deg.