(StudentTorget.no):

Navn: Mats Lindqvist
 
Alder: 24
 
Studie: Sport management. 
 
Studiested: University of Canberra (UC), på utveksling fra Norges Idrettshøgskole (NIH)
 
Studerer i dag Økonomi og administrasjon ved NMBU.
 
 
Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?
 
For min del var Canberra et veldig enkelt valg. Skolen (NIH) hadde nylig laget en avtale med University of Canberra om utveksling. Australia er et stort og spennende land, samt at UC sitter på mange tilbud og muligheter innenfor Sport management/Sport science. Australian Institute of Sports, likt Olympiatoppen i Norge, ligger i tilknytning til skolen/campus.
Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

INTERNASJONALT STUDENTMILJØ: University of Canberra (UC) har om lag 14.000 studenter, hvorav 2500 er internasjonale studenter fra over 100 land. (Foto University of Canberra)
 
Skolen og campus er et veldig ålreit sted. Skolen er ikke "for" stor, og avstandene er dermed ikke så altfor ille. Skolens lokaler er moderne, og det er varierte tilbud innenfor fag og studieretninger. Det er mange foreninger tilknyttet skolen, så om man er interessert i å engasjere seg er mulighetene mange.
 
 
Hvordan var søknadsprosessen?
 
Søknadsprosessen er ikke så krevende som en skulle tro. Mye informasjon gis, så det gjelder å holde kontroll på eventuelle frister. Vær tidlig ute, og rydd mail-innboksen skikkelig, så er ikke det noe problem.
 
 
Hvordan er prisnivået der?
 
Prisnivået i Australia er noe billigere enn Norge, men ikke mye. Mitt inntrykk var at det er mer eller mindre likt prisnivået i Sverige, ergo 10-20% billigere enn i Norge.
 
 
Hvor mye betaler du for å leie bolig?
 
Jeg betalte 320$ pr uke, men fikk da kost, losji og vask fem ganger per uke. Bolig finner man typisk fra 150-250$ per uke.
 
Hva gjør man på fritiden i Canberra?

CANBERRA CITY: Fugleperspektiv over Canberra nattetid, sett fra Mount Ainslie. (Foto: Shutterstock)
 
Jeg drev mye med idrett og trening. Aktiviserte meg med andre utvekslingsstudenter, eller aussies. Fritiden bruker man rett og slett på det en finner interessant. Alle tilbud ligger til rette.
 
 
Hva synes du er det beste med å studere i Australia?
 
Det beste var hvordan studiet er lagt opp. Flere evalueringer gjennom hele semesteret gjorde at det var lettere å jobbe mot gode resultater. Det ble ikke avgjort på en 100% tellende eksamen. Dette, samt reise og opplevelsesmulighetene i landet, er enestående.
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?
 
Været kan bli mye kaldere enn hva en kan forvente i deler av landet.
 
 
Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Australia?
 
Finn fag og kurs du finner interessant og reis nedover. Muligheten kommer kanskje ikke igjen.
 

Klikk her for å se alle skoler og studier i Australia