Hvordan fant du ut at det var til Australia du ville dra?

Jeg begynte Bacheloren min i USA, men hadde hele tiden utrolig lyst til å dra til Australia og grep muligheten til å dra på utveksling et semester.

Sunshine Coast ligger sentral på øst-kysten, ikke langt fra Brisbane, i et kjempepopulært område langs kysten og har et av landets raskest voksende universiteter nettopp på grunn av dette, og valget var derfor lett.

 

Utveksling i Australia

Navn: Benjamin

Alder: 23

Studie: Økonomi og Administrasjon

Studiested: University of the Sunshine Coast, Queensland, Australia

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Skolen bruker en fantastisk god modell som kombinerer klasseromsundervisning med nettstudier.

De fleste klassene (alle jeg tok) blir tatt opp og lastet opp på nettet, i en tilsvarende Itslearning plattform.

Da kan man i ettertid se timen akkurat slik den var, med spørsmål fra klassen og alt inkludert, noe som var veldig greit før eksamen. Det ga mye fleksibilitet for å tilrettelegge studiet etter eget behov og var lett å kombinere med utflukter.

Studentmiljøet var kjempebra!

Mange bor ti minutters gåavstand fra campus, i to områder som heter UniCentral og Varsity.

Disse rommer om lag 800 studenter som bor i to- til fire personers leiligheter i et område som ikke tar mer enn 15 minutter å gå på tvers. Det var alltid liv, og volleyballbanen, bassengene og basketballbanene ble godt brukt!


 

Hva gjorde du på fritiden?

Det blir selvsagt en del lesing og oppgaveskriving, men det ville vært løgn å si at det ikke går med en del timer på stranden, på solseng ved bassenget eller på volleyballbanen.

Om man i det hele tatt er i Sunshine Coast når det er så fint med utflukter til Gold Coast i sør eller Noosa i nord, da.

Grilling på stranden, selfies med kenguruene på campus, og få juling på rugbybanen er blant gjengangerne, samt at det mange partyløver i Australia som gjør kvelden og helgene artige!

 

Hva synes du er det beste med å studere i Australia?

For meg var det en helhet som gjorde opplevelsen fantastisk. Det fine været, den avslappede kulturen, de hyggelige menneskene, skolen og hvordan undervisningen var strukturert, stranden og det hele.

Desto viktigere det at Sunshine Coast er blitt et samlingspunkt for mennesker fra fjern og nær, og jeg møtte utrolig mange bra mennesker som jeg hadde det kjempebra med.

 

Hvordan er prisnivået der?

Nå har det vel dessverre blitt noe dyrere enn det var siden kronen har svekket seg, men det var ganske likt det norske prisnivået. Oslo med 10% rabatt gir vel en god pekepinn, men så går jo mye av tiden med på å nyte sol og strand, og det er jo gratis tross alt.


 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Leie i UniCentral eller Varsity ligger på rundt 195 AUD (ca. 1250 NOK) per uke.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende ved å studere i Australia?

Om du er lite disiplinert så er det klart at Sunshine Coast ikke er det letteste stedet å være student. Det finnes mange distraksjoner, og det er ikke lett å sette seg på lesesalen for å skrive ferdig oppgaven når de andre drar på stranden.

Det er også en grusomt lang reise for å komme seg til og fra, samt at butikker stenger altfor tidlig. Mulig jeg opplevde dette som ekstra ille siden jeg kom rett fra USA, som har døgnåpne butikker, men at butikken stenger 18:00 føltes rart.

Klart det opplevdes som rart å gå forbi en av verdens giftigste slanger og kenguruer på størrelse med kuer på vei til skolen, men det var for øvrig aldri noe problem. I starten gikk jeg i halvsirkel flere meter rundt, men i slutten så behandlet jeg dem på samme måte som duer på fortauet her i Norge.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Australia?

Grip sjansen mens du er ung, frisk og rask!

Australia er helt fantastisk, en kjempebra opplevelse som jeg anbefaler på det sterkeste. Få med deg Great Barrier, Whitsundays og Sydney.

Jeg vil også anbefale å se på utvekslingsmuligheter tidlig. Jeg er på mange måter heldig som har vært i USA og Australia, men nå som jeg ser tilbake skulle jeg gjerne brukt enda et semester på enda et sted.

For meg begynte det i trygt og greit i USA, så dro jeg til Australia, og endte etter det opp i Kina (kan ikke språket) og fant meg selv for ikke lenge siden boende hos en lokal stamme tre mil opp i fjellene i Vietnam.

Det er masse kult du kan gjøre, det handler bare om hva du tør og hvor langt utenfor komfortsonen du klarer å gå, alle må starte et sted og Sunshine Coast er et perfekt utgangspunkt!