Hvordan fant du ut at du ville studere i Australia?

Jeg har alltid vært veldig fascinert av Australia.

Denne fascinasjonen utviklet seg raskt til en forelskelse da jeg brukte syv måneder på backpacking i Australia etter videregående.

Folkene, kulturen og naturen er fantastisk, og det er jo ikke til å stikke under en stol at klimaet i Australia er ganske så innbydende også.

 

Utveksling i Australia

Navn: Vivian

Alder: 26

Studie: Master of Business (International Business)

Studiested: Queensland University of Technology, Brisbane, Australia

 

Som en del av min bachelorgrad i økonomi og administrasjon valgte jeg å ta et semester i utlandet.

Valget falt da på Griffith University i (ikke overraskende) Brisbane, Australia. Her fikk jeg oppleve den australske studiehverdagen, samt bli enda bedre kjent med kulturen og landet.

Studiemåten i Australia er mye mer praktisk og markedsfokusert enn det jeg var vant til i Norge. Dette var noe jeg trivdes veldig godt med, og jeg bestemte meg for å søke på masterutdanning der.

 

 

I tillegg, så er jeg veldig interessert i de asiatiske markedene. Her hadde Queensland University of Tecnology (QUT) mange gode tilbud, så valget ble dermed enkelt.

 

Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet?

Queensland University of Technology er en stor skole med ca. 45,000 studenter fordelt på tre campuser.

Hovedcampus, hvor QUT Business School holder til, ligger svært sentralt, med Brisbanes botaniske hage som nærmeste nabo. Det er en veldig moderne skole med stort fokus på ny teknologi, noe som gjenspeiles i mange av QUTs bygninger.

QUT Business School er av høy akademisk standard og er den første skolen i Australia som har oppnådd trippel akkreditering (samme som BI i Norge har oppnådd).

Studiemåten er ganske forskjellig fra i Norge, med innleveringer, presentasjoner, mid-term exams og final exams som har innvirkning på karakteren.

Du må studere jevnt gjennom hele semesteret, men slipper til gjengjeld den ene måneden i semesteret med eksamener som teller 100% som i Norge.

I tillegg til vanlige forelesninger, så har man også tutorials, hvor klassen deles opp i mindre grupper og jobber med fagstoffet.

Det er et stort internasjonalt miljø på QUT, så her blir man kjent med mennesker fra hele verden. Folk er generelt veldig åpne i Australia, så det er lett å komme i kontakt og bli kjent med nye mennesker.

I tillegg, så finnes det mange studentklubber man kan melde seg inn i, og mange av disse arrangerer også diverse eventer som man kan ta del i.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg fikk veldig god hjelp av Kilroy Norge da jeg søkte master ved QUT. Dette gjorde prosessen veldig mye lettere, da de bidro med god informasjon om de forskjellige skolene i Brisbane og hjalp meg med både søknaden og visum.

Jeg vil absolutt anbefale å ta kontakt med Kilroy dersom du vurderer eller skal søke på skole i Australia. Studentkontoret ved QUT var også svært behjelpelig.

 

 

Hvordan er prisnivået der?

Prisnivået i Australia er ikke så langt unna det norske. Enkelte ting er nok litt rimeligere, som å spise ute, alkohol og klær, men til gjengjeld er det veldig dyrt å gå på skole der.

Da jeg studerte i Brisbane, så betalte jeg ca. $13,000 per semester. Det var så absolutt verdt det, men det kan være lurt å ha spart seg opp litt penger før man flytter til dit, da støtten fra Lånekassen ikke dekker skole-, bo- og levekostnader.

 

Hvor mye betalte du for å leie bolig?

Leiekostnadene for bolig i Brisbane varierer noe etter hvor du bor og hvilken standard du er på jakt etter.

Jeg delte hus med tre andre og vi betalte $3400 per måned, altså $850 hver.

 

Hva gjør man på fritiden i Brisbane?

Brisbane er en veldig bra studentby og det er alltid noe som skjer. Det er ofte studentfester, mange forskjellige arrangementer (festivaler, Brisbane riverfire, Ekka, hesteløp etc.) og ukentlige markeder flere steder i byen.

I tillegg, så er Brisbane en stor by, så det er mye å utforske.

Brisbane har blant annet en artificial beach som ble godt brukt på varme dager. Det er også lett reise til/fra Brisbane, så det ble mange dags- og helgeturer til blant annet Surfers Paradise, Byron Bay og Sunshine Coast.

 

 

Jeg var også med i styret til ANSA Brisbane. Vi arrangerte fadderuke for norske studenter i Brisbane (og alle andre som ville delta) og flere eventer gjennom semesteret. Dette er noe jeg vil anbefale, da det er veldig sosialt og man blir kjent med mange forskjellige mennesker.


 

Hva synes du er det beste med å studere i Australia?

Det er så mye!

Folkene du møter og båndene du knytter, kulturen og språket, studiemåten, naturen og ikke minst klimaet.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

Australia er jo på andre siden av jorden, så det kan være utfordrende dersom hjemlengselen melder seg eller om noe vanskelig skjer.

I tillegg, så er jo ikke den 30 timer lange reisen så mye å trakte etter.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Australia?

Go for it! Australia er et helt fantastisk land å bo og studere i.

Du vil bli kjent med mennesker fra hele verden og lære mye om både deg selv og andre.

Det er virkelig en opplevelse for livet, og jeg anbefaler det på det absolutt sterkeste.