A ustralia er blant de studielandene som virker mest forlokkende på norske studenter, og i takt med økende skolepenger i land som Storbritannia og USA velger stadig flere nordmenn å sette kurs mot det mangfoldige landet i Oceania.

Australia er et land som med alle sine kontraster og muligheter har noe å by på for alle og enhver.

Klimaet er upåklagelig året rundt, og er du en friluftselsker finner du alt fra langstrakt villmark i det tørre innlandet til grønne regnskoger fulle av liv og sjeldne dyrearter.

Er du av en mer urban legning er tilbudene imidlertid ikke færre. Langs kysten finner man pulserende storbyer som Sydney, Brisbane og Melbourne, hvor det alltid skjer noe.

Hvis du vurderer å studere i Australia, kan landet by på noen av verdens beste universiteter. Faktisk er det kun USA og Storbritannia som har flere universiteter inne på de mest prestisjetunge rankinglistene.

Men hva gjør egentlig de studentene i Australia når de ikke er opptatt med leseøkter og mid-terms?

Vi har snakket med fire norske studenter som studerer forskjellige steder i Australia, for å finne ut hva de gjør på fritiden.

 

Pia Landehagen Enger

Student ved International College of Management Sydney (ICMS) i Manly utenfor Sydney.

I ukedagene er jeg som oftest i Manly, hvor jeg er på stranden, henger med venner, tester ut nye spennende kafeer, går turer eller hører på livemusikk.

I helgene prøver jeg å komme meg ut av Manly for å se nye og kule områder rundt omkring i Sydney.

 

 

Jeg er engasjert i ANSA (en forening for norske studenter i utlandet), og ble i september valgt inn som landsleder for ANSA Australia, arbeidet med ANSA tar en del av min fritid, noe jeg bare syns er gøy.

Ellers prøver jeg å få reist mest mulig rundt i Australia, for å oppleve hele Australia, og ikke bare Sydney.

Les hele intervjuet med Pia her.

 

Sigurd Skotnes

Student ved University of Wollongong i Wollongong.

Wollongong har mye å tilby, og når sola steker i de varmere månedene er det veldig fort at man beveger seg mot stranda og alle kaféene.

Det er veldig bra surfemuligheter langs med hele kysten, og Wollongong er intet unntak, så hvis det er din greie har du kommet til rett sted!

Flere utesteder og restauranter har «specials» forskjellige dager i uken, så det hender jeg tar med noen kompiser og utnytter meg av en rimelig burger på en mandag, 3 dollar taco’s på en tirsdag eller drar ut en torsdag kveld for retromusikk og god stemning.

 

 

Hvis jeg har fått gjort unna skolearbeidet for helgen, hender det jeg tar en dagstur til Sydney en lørdag eller søndag. En drøy time med tog og 35 kroner senere, og vipps så er man i storbyen med endeløse muligheter.

Opp langs kysten fra Wollongong er det flere kilometer med gå- og sykkelsti langs med havet, og når jeg har tid pleier jeg å ta en sykkeltur her, enten i finværet for å slappe av, eller som en treningsøkt.

Les hele intervjuet med Sigurd her.

 

Synne Bjørnestad

Student ved James Cook University i Townsville.

Når jeg ikke er på skole har jeg prøvd å reise så mye som mulig. Selv om Townsville er en flott by, er man nødt til å komme seg ut av byen for å få sett den fantastiske naturen Queensland har å tilby. Ved å reise ut av byen har jeg fått gleden av å oppleve grønnkledde regnskoger, spektakulære fossefall og langstrakte tropiske strender.

Når jeg ikke har brukt fritiden på å reise rundt, har det gått mye tid på å kose seg med nye venner, om det så er å ta seg en velfortjent øl på UniClub en fredags kveld, dra ned på marked i byen eller ligge på stranden for å sole seg og bade, så har man stort sett alltid en del å velge mellom.

 

 

Det er også en hel haug av sportsarrangementer som foregår på campus hvor de ulike collegene konkurrerer i forskjellige sportsgrener. Spesielt rugby er populært.

Ellers tar universitetet godt vare på de internasjonale studentene med festligheter som internasjonalt ball og nå senere i semesteret en avslutningssermoni.

Les hele intervjuet med Synne her.

 

Kenneth King

Student ved University of The Sunshine Coast (USC) i Brisbane.

På en helt vanlig dag kan man gjøre akkurat hva man vil, enten det er å shoppe i Brisbane, dra på stranden i Noosa eller feste i Surfers Paradise.

Mange velger å dra til en av de tre studentbyene som ligger fem minutter fra Campus, der det er flere svømmebasseng, basketballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og festklare studenter.

 

 

På tirsdager og torsdager er det UniNight og da kommer det gratisbusser som kjører oss til utestedene på kvelden og hjem igjen om natten.

Les hele intervjuet med Kenneth her.