S ør-Afrika er en republikk i det sørlige Afrika. Landet er kjent for sin vinkultur, sine vakre landskap og sine historiske steder, som Robben Island og Nelson Mandela Museet.

For dyreinteresserte og vordene fotografer, har landet også en rik flora og fauna, inkludert "The Big Five" dyrene (elefant, nesehorn, bøffel, leopard og løve) som kan sees i mange av landets nasjonalparker.

Det finnes også mange restauranter og utelivssteder her, som tilbyr lokal mat og musikk. Det anbefales å undersøke ulike aktiviteter og attraksjoner i området du planlegger å besøke for å få mest mulig ut av oppholdet.

Sør-Afrika har også en lang historie med rasisme og diskriminering, spesielt under apartheid-regimet som varte fra 1948 til 1994. Landet er fortsatt preget av dette, men fortsette å arbeide med å overvinne sine fortid og å skape et mer rettferdig og inkluderende samfunn for alle sine innbyggere.

 

Fakta om Sør-Afrika

Hovedstad: Pretoria

Totalt innbyggertall: Omtrent 60 millioner

Størrelse: 1 219 912 km²

Offisielt språk: Afrikaans, engelsk, nederlandsk, sesotho, sswati, tsonga, tswana, venda, xhosa, zulu

Statsform: Republikk

Myntenhet: Rand (ZAR)

 

 

Utdanningssystemet og universiteter

Sør-Afrika har et rikt kulturliv og tilbyr mange muligheter for å utforske sin vakre natur og historie. Dette gjør landet til et populært studiested for internasjonale studenter.

 

 

Landet har flere høyt anerkjente universiteter og høyskoler som tilbyr et bredt spekter av studieprogrammer i fagområder som økonomi, teknologi, ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap, humaniora og kunst.

Sør-Afrika har flere høyt anerkjente universiteter og høyskoler, blant annet:

University of Cape Town - Et av de eldste universitetene i Sør-Afrika, ligger i Cape Town og er kjent for sine fagområder som økonomi, ingeniørfag, naturvitenskap og humaniora.

University of Witwatersrand - I Johannesburg og er kjent for sine studieprogrammer innen medisin, jus, ingeniørfag og samfunnsvitenskap.

Stellenbosch University - Finnes i byen Stellenbosch i Western Cape og er kjent for sine studieprogrammer innen ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora.

University of Pretoria - Grunnlagt i Pretoria og tilbyr et bredt spekter av studieprogrammer innen ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap, humaniora og økonomi.

University of KwaZulu-Natal - Plassert i Durban og tilbyr et bredt utvalg av studieprogrammer innen medisin, jus, ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora.

University of Johannesburg - Finnes i Johannesburg og har et utvidet tilbud av studieprogrammer innen ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap, humaniora og økonomi.

University of the Free State - Ligger i Bloemfontein og tilbyr flere studieprogrammer innen ingeniørfag, naturvitenskap, samfunnsvitenskap, humaniora og økonomi.

Rhodes University - I Grahamstown og tilbyr mange studieprogrammer innen samfunnsvitenskap, humaniora, ingeniørfag og naturvitenskap.

Dette er bare noen av de mange universitetene i Sør-Afrika, og det er flere andre høyskoler og universiteter som også tilbyr høy kvalitet utdanning. Det anbefales å undersøke flere alternativer for å finne det beste universitetet for deg.

 

 

Husk at hvis du vil studere i dette landet, må du søke om studentvisum og et sted å bo. Det finnes flere alternativer for studentbolig, inkludert campus-boliger, leiligheter eller vertsfamilier.

Det anbefales å begynne å planlegge og søke om studieplass og bolig så tidlig som mulig, da prosessen kan ta litt tid.


 

Prisnivå, arbeidsledighet og kriminalitet

Prisnivået i Sør-Afrika er generelt lavere enn i Norge. Leie av leilighet eller hus er ofte billigere i Sør-Afrika enn i Norge, spesielt i mindre byer og landsbyer.

Lokal mat, dagligvarer, og tansport er også generelt billigere, men det kan variere avhengig av hvor du bor og hva du kjøper.

Derimot, det som er ofte dyrere i Sør-Afrika enn i Norge er ting knyttet til import og turisme, for eksempel bilkjøp og drivstoff, restauranter og uteliv, og safari-utflukter. En annen tinger er at det koster mer i Sør-Afrika for utdanning og helsevesenet enn det vi er vant til i Norge.

Videre er det viktig å være klar over at Sør-Afrika har en høyere arbeidsledighet og lavt lønnsnivå. Dette, pluss generel fattigdom, bidrar til et høyt nivå av kriminalitet, spesielt i større byer og turistområder.

Det anbefales derfor å være forsiktig med verdisaker og å følge grunnleggende sikkerhetstiltak, som å unngå å være ute alene om natten og å holde bilene låst. Det er en god pekefinger regel å holde deg oppdatert om sikkerhetssituasjonen i områder du planlegger å besøke og ellers følge lokale advarsler og anbefalinger nøye.

 

 

Praktisk info

Sør-Afrika har et varmt og fuktig klima, med varme sommermåneder fra desember til februar og kjøligere vintermåneder fra juni til august. Derfor burde du ta med et godt utvalg av plagg, gjerne løse og lette klær for sommermånedene og varmere plagg for vintermånedene.

Selv om det offisielle språk er engelsk, kan du gjøre livet lettere for deg selv ved å lære noen grunnleggende fraser på det lokale språket (afrikaans, xhosa, zulu, og andre). Da blir det lettere å kunne kommunisere med befolkningen.

Sør-Afrika har et godt utviklet transportsystem, inkludert busser, tog, bil utleie, og fly. MEN uansett om du er passasjer eller sjåfør, kan det være en interessant opplevelse på grunn av trafikken og den dårlige veistandarden i visse områder.

Det er viktig å ha med seg gyldig pass og visum når du reiser til Sør-Afrika. Det anbefales også å være påpasselig angående disse verdidokumentene, og i tillegg ha med en kopi av dem og andre viktige dokumenter som forsikring og kontaktinformasjon.