Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Det var veldig tilfeldig at det ble Bali jeg dro til.

Jeg hadde tenkt litt på å reise dit noen år tidligere, men det var mest fordi jeg hadde en venninne som skulle dit at jeg dro dit nå. Jeg følte at det var nå jeg hadde sjansen, og når det ikke var noe spesielt som holdt meg hjemme, så var det bare å hoppe i det.

 

Utveksling til Bali

Navn: Karoline Raaness Bræin

Alder: 19 år

Studie: Reiselivsledelse

Studiested: Bali

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet

Skolen er veldig grei. Undervisningen foregår på tre forskjellige steder, og det er kort avstand mellom alle. Vi har veldig flinke lærere som flyr frem og tilbake under semesteret, og undervisningen er intensiv og lærerik.

Studentmiljøet er veldig bra! Det er vel ikke til å skyve under en stol at det er på grunn av studentmiljøet de fleste drar hit. Man blir veldig lett kjent med de andre elevene, og det er mange felles arrangementer.

 

Fortell litt om studiet og undervisningen

Jeg studerer reiselivsledelse og har fire forskjellige fag; reiselivsledelse, markedsføring, flerkulturell forståelse og produktutvikling.

Alle fagene er veldig spennende og vi har heldigvis veldig flinke lærere som ikke gjør stoffet mer komplisert enn det er.

 

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen er veldig enkel og grei.

Gateway hjelper deg med alt underveis, og det er ikke noe problem å bestemme seg rett før man reiser ettersom søkeprosessen går veldig fort.


 

Hvordan er prisnivået der?

Prisnivået her er veldig studentvennlig. Alt fra mat til klær, turer og hotell er veldig billig. Det er som regel billigere å spise ute enn å lage mat hjemme selv, så det blir mange måltider på restaurant.

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Vi er åtte jenter som leier en villa sammen, og for 3,5 måned betaler vi litt under 12 000 kroner hver. I tillegg kommer strøm, vann, tv-kanaler og internett som en egen utgift hver måned.

Det er veldig forskjell i pris på villaene her, men vi har vært veldig heldige med vår som er en av de billigste, og kanskje fineste.

 

Hva gjør man i fritiden?

Det er veldig individuelt og forskjellig hva man gjør i fritiden.

Vi i villaen har vært veldig dårlige hittil på å gjøre ting i fritiden, vi slapper som regel bare av sammen i villaen.

Å ligge på stranden eller ved bassenget, utforske utelivet, og shopping er også tre populære aktiviteter i villaen vår.

 

 

Hva synes du er det beste med å studere der?

Det beste med å studere på Bali er studentlivet. Man bor som regel en gjeng i villa sammen, og man får et helt utrolig samhold! Vi har mange organiserte fester og man blir veldig lett kjent med alle studentene.

Og så er det jo varmt og deilig.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere på Bali?

Det som kanskje kan være litt utfordrende er at det kan være litt vanskelig å konsentrere når det føles som om man er på ferie stort sett hele tiden.

Det kan også være litt distraherende hvis man sliter med hjemlengsel, for det er ikke sånn at man kan dra hjem en heng når det er som verst, sånn som for eksempel hvis man studerer i London eller Paris.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere på Bali?

Tenk deg godt om før du drar og ikke ha for store forventninger, da blir du nok skuffet. Bali er veldig fint på enkelte strender, men det er mye søppel og rot overalt.

Du må også tenke på om du klarer å være så langt og lenge borte fra familie og venner. Selv om du bare er borte i 3,5 måned, føles det mye lenger når du først sitter på Bali med hjemlengsel.