Hvordan kom du fram til at det var til Bali du ville dra?

Gjennom tidligere studenter hadde jeg hørt mye fint om studiet, og også om selve Bali.

Og sånn ellers, så interesserer jeg meg veldig for kultur og språk ved siden av studier.

Så her så jeg definitivt sjansen min til å oppleve det også.

 

Utveksling på Bali

Navn: Catrina Thick

Alder: 20 år

Utdanning: Personlig trenerutdanning (PT)

Studiested: Bali, Indonesia, via GoStudy

 

Hva er den største forskjellen på å studere på Bali og i Norge?

Klimaet, uten tvil det første jeg tenker.

 

 

Hvordan er en vanlig studiedag i Indonesia?

Stå tidlig opp, dra på skole, utforske og eventuelt besøke andre plasser enn Seminyak (hvor studiet holder til).

Ellers blir det å surfe, handle på markeder, sole seg, trene,hvis det interesserer deg og mye mer.

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet vil jeg si er noe av det beste jeg har vært borti. Og ryktene om et godt studentmiljø, var uten tvil en av hovedårsakene til at jeg valgte GoStudy.

Så det at alle studentene bodde sammen på campus, falt virkelig i smak hos meg. Jeg føler det åpner så mange flere dører og det gir deg muligheten til å bli kjent med masse flotte mennesker, både studenter og lærere.

Det virker som om alle er der med en innstilling om å ha det så kjekt man bare kan, og jeg elsket at vi ble som en eneste stor familie. Ja, for man ender ikke opp alene på campus, for å si det slik. Jeg har virkelig fått meg venner for livet.

 

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Veldig enkel og grei.

Det faktum at man fikk sin egen ”min side”, der GoStudy postet alt av nødvendige fakta og opplysninger, gjorde alt så mye lettere. Jeg sjekket den daglig fordi jeg var så gira!


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere på Bali?

Man er jo langt hjemmefra, så for noen som aldri har vært så langt og lenge hjemmefra før, kan en dag eller to bli litt trasig.

Men ellers sånn sett, så må vi jo alle gjøre det en eller annen gang. Og det er bare en del av det å vokse opp, tenker jeg.

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

På Bali er alt så å si dobbelt så billig som hjemme i Norge. Du betaler kanskje to norske kroner for vann, mellom 60-150 kroner for full middag ute, og en sjåfør kunne ta betalt 150 kr for å kjøre deg rundt hele dagen. Men her gjelder det å være snillere enn som så da. Men, jeg vil bare få frem hvor billig det er å leve der nede.

 

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Studiet på PT er lagt opp til at vi har både praktiske og teoretiske fag i løpet av dagen. Det ble lagt opp til pauser mellom timene, noe som var deilig da vi kunne spise frokost.

Klasserommene er på campus, og elitegym bare tre minutter borti veien. Så det var absolutt ikke noe problem.

På Bali hadde vi kjempeflinke og engasjerte lærere. Det må jeg virkelig få skryte av! På tunge dager, eksempelvis med et tungt stoff som anatomi, hjelper det med en lærer som kan tulle litt, men samtidig lære oss så mye faglig han/hun bare kan.

Man er litt avhengig av at det er aktivt i klasserommet, slik at man ikke bare sitter og hører på læreren. Våre lærere har i hvert fall vært veldig flinke til å engasjere oss.

Det var viktig at våre lærere var så engasjerte og at vi også hadde lærere som hadde så god erfaring både faglig og i praksis. Alt ble så mye mer troverdig og man kunne bare bade i nyttige fakta og tips fra flinke og profesjonelle lærere. Både ledelsen og lærerne var det lett å bli glad i.

Derfor var det ikke bare trist å ta farvel med studentene, men også med de som hadde hjulpet oss med hva enn det måtte være! De som hadde lært oss så mye faglig, holdt aktiviteter og fritidsmulighetene gående, og de som hadde pushet oss for å yte det lille ekstra.

Jeg er evig takknemlig for alt!


 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Både før og etter Bali jobbet/jobber jeg som butikkmedarbeider på Rema 1000.

På fritiden trener jeg. Og da er det så kjekt at jeg har gått PT-studiet, for nå vet jeg akkurat hva jeg skal se etter når jeg eller venner utfører en øvelse og hvilke muskler som blir brukt.

 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Jeg vil absolutt anbefale det til andre!

Noen tips til nye studenter; ikke vær redd for å dra alene, du får fort nye venner.

Det er faktisk ikke så dumt å lese litt gjennom pensum før du drar dit. Studiet varer jo i 3 måneder og plutselig er det eksamen.

Og sist; ta masse bilder mens du er der nede.