N ew Zealand er et land i det sørvestlige Stillehavet. Landet består av to hovedøyer, den nordlige øya og den sørlige øya, og flere mindre øyer.

En nasjon kjent for sin fantastiske natur, med fjell, skoger, strender og innsjøer. Det er også hjem til et bredt utvalg av dyreliv, inkludert mange fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden.

Landet har en sterk økonomi, med fokus på landbruk, turisme og produksjon. De er også en leder innen fornybar energi og har et høyt leveår.

New Zealand har en rik kulturhistorie, med en blanding av maori, europeisk og stillehavsøy-influenser. Maori-folket, som ankom landet for mer enn 1000 år siden, har en sterk tilstedeværelse i den nasjonale kulturen - deres språk, skikker og tradisjoner fortsetter å være en viktig del av livet i New Zealand.

 

Fakta om New Zealand

Hovedstad: Wellington

Total innbyggertall: Omtrent 5 millioner

Størrelse: 268,021 kvadratkilometer

Offisielt språk: Engelsk og maori

Statsform: Parlamentarisk monarki

Myntenhet: New zealandske dollar

 

 

Utdanningssystem

New Zealand er et populært reisemål for internasjonale studenter som ønsker å studere i utlandet. Landet har et sterkt utdanningssystem og er hjem til flere høyt rangerte universiteter, inkludert University of Auckland, University of Otago og Victoria University of Wellington.

De har et mangfold av studieprogrammer, inkludert kunst og humaniora, business, ingeniør og vitenskap. Nasjonen er også kjent for sin praktiske og hendelsesorienterte tilnærming til læring, med mange programmer som tilbyr praksis- og arbeidserfaring-muligheter.

Levekostnadene i New Zealand er generelt lavere enn i andre land, og landet har en vennlig og imøtekommende kultur. Det er også mange muligheter for studenter å reise og utforske landets naturlige skjønnhet under studiene.

For å studere her på utveksling, må internasjonale studenter søke om studentvisum og sørge for at de oppfyller de akademiske og engelsk krav til det valgte programmet.


 

Universiteter

Det finnes åtte universiteter i New Zealand:

 

University of Auckland

Ligger i Auckland, det største universitetet i New Zealand. Den er respektert for sine fantastiske programmer innen business, lov, ingeniør og vitenskap.

 

University of Otago

Ligger i Dunedin, det eldste universitetet i New Zealand. Det er kjent for sine sterke programmer innen vitenskap, helsefag og humaniora.

 

Victoria University of Wellington

Ligger i Wellington, et forskningsdrevet universitet med et sterkt fokus på kunst, humaniora og samfunnsvitenskap.

 

Massey University

Massey University har tre hovedcampus, lokalisert i Palmerston North, Albany (Auckland) og Wellington. Universitetet anbefales for sine programmer innen business, landbruk og vitenskap.

 

University of Canterbury

Ligger i Christchurch, annerkjent for sine programmer innen ingeniør, vitenskap og humaniora.

 

University of Waikato

Ligger i Hamilton, anbefalt for sine fyldige programmer innen business, utdanning og vitenskap.

 

Lincoln University

Ligger i Christchurch, respektert for sine utdypende programmer innen landbruk, hagebruk og miljøvitenskap.

 

University of Technology, Sydney

Ligger i Auckland, et forskningsdrevet universitet med et sterkt fokus på ingeniør, vitenskap og teknologi. 

 

 

Prisnivå

Ifølge Numbeo, en nettside som gir kostnadsdata for levekostnader, er den samlede levekostnaden i New Zealand omtrent 15% lavere enn i Norge. Levekostnaden kan imidlertid variere betydelig avhengig av beliggenhet og individuell livsstil.

Prisene på forbruksvarer og tjenester, som matvarer, klær og transport, pleier å være lave. Boligkostnadene, spesielt i de større byene, kan imidlertid være høye.

Lønningene i landet er lavere enn vi er vant med, så den lavere levekostnaden motvirkes av en redusert mengde inntekter.


 

Boforhold

Det finnes flere alternativer for studentbolig i New Zealand, inkludert:

 

Bolig på campus

Mange universiteter tilbyr bolig på campus for studenter, noe som kan være en praktisk og kostnadseffektiv løsning. Boligalternativer på campus kan inkludere dormitorier, leiligheter eller kollektivboliger.

 

Bolig utenfor campus

Noen studenter velger å bo utenfor campus i en leiebolig, som et hus, leilighet eller leilighet. Dette alternativet kan tilby mer uavhengighet, men det kan også være dyrere og kreve lengre reise til campus.

 

Homestay

Du kan bo hos en lokal familie som homestay-student. Dette alternativet kan være en god måte å oppleve lokal kultur og forbedre språkferdighetene på, men det kan bli dyrere enn andre alternativer.

Det er viktig for studenter å vurdere boligalternativene og budsjettet nøye før de tar en avgjørelse.