(StudentTorget.no):
Navn: Martin H. Inderhaug
Alder: 22
Studie: Bachelor i Gastronomi
Studiested: Universita degli studi Scienze Gastronomiche, Pollenzo, Italia
Hvordan kom du fram til at du ville dra til Italia og Pollenzo for å studere?
Det ble et enkelt valg etter en liten titt på yr.no.
Hva er den største forskjellen på å studere i Italia og i Norge?
Noen ganger tenker jeg riktignok: takke meg til Norge. Tanken dukker stadig opp, spesielt når undervisningen egentlig begynner klokken ni, mens professoren ikke kommer før klokken ti. Men samtidig blir man tilpasset en kultur med et mer avslappet forhold til klokker og tid. Ellers er lærer/elev-forholdet noe annerledes enn i Norge. Når man lurer på noe i skoletimen i Italia, rekker man opp hånden og sier "Professor, kan De forklare meg..."
|
![]() BEST PÅ MAT: Alle studentene ved Universita degli studi Scienze Gastronomiche i Pollenzo studerer emner innen gastronomi og matkultur. |
LES OGSÅ: Utdanningsguide for Italia
Hvordan er en vanlig dag i Italia?
Opp kl 8, Italiensk espresso, undervisning fram til 1300, Lunsj, undervisning fram til 1600-1800. Sosialt samvær og middag, vin og kvelds!
Hvordan er studiemiljøet der?
Alle kjenner alle, og mye matsnakk, ettersom det bare er 400 studenter, og bare matlinjer!