(StudentTorget.no):

Navn: Simen Eidhammer Rognan
 
Alder: 25
 
Utdanning: Bachelor i fine art/kunst (Bacholor, Bellas Artes) 
 
Studiested: Facultad de Bellas Artes, Universidad de Sevilla
 
 

Hvordan kom du fram til at det var til Sevilla du ville dra? 

Høstsemesteret 2013 studerte jeg språk i Madrid på Universidad de Nebrija, hvor jeg også spilte gitar på flere intercambio og holdt konsert i Madrid. Jeg ble i den forbindelse bedt med på en kultur-utvekslingskonferanse i Sevilla i november, for å representere mitt universitet i Madrid og spille der. Denne helgen ble det også tid til å utforske byen. Jeg falt pladask for byens sjarm; de hyggelige behjelpelige og åpne menneskene, de vakre damene, lydene og den spanske dialekten, den særegne ”andaluske” dialekten, arkitekturen og den behagelige temperaturen.
 

Klikk her for å se alle skoler og studier i Spania

 
Hva er den største forskjellen på å studere i Spania og i Norge?

TOPPUNIVERSITET:

Universidad de Sevilla har i dag rundt 73.350 studenter, og er et av de høyest rangerte universitetene i Spania.

FOTO: cc / Wikimedia Commons / Anual

 
Det er en generel mer avslappende stemning i Spania, og det gjelder også på universitetet. Den behagelige temperaturen og en generel positivitet gjør at vær dag blir givende og lærerik.
 
Kveldsundervisning er også vanlig. Enkelte dager har jeg lang pause og går tilbake på skolen fra 18.30 til 22.00
 
 
Hvordan er en vanlig dag i Sevilla?
 
En vanlig dag i Sevilla er seks timer om dagen på universitetet, hjem å lage middag (comida), trene eller slappe av med venner i byen.
 
 
Hvordan er studentmiljøet der?
 
Bellas Artes ligger mitt i sentrum av Sevilla og er på den måten litt distansert fra de andre universitetene og studentmiljøet, men studentmiljøet innad i skolen er veldig godt. Vi har alle like interesser og det er aldri problem å finne samtaleemner. Jeg er i fire forskjellige klasser og har rukket å få mange gode venner som jeg er med på fritiden og mange nye kjente fjes å tilbringe tid med i pausene. Studentmiljøet generelt i Sevilla er veldig bra og internasjonalt. 
 

LES OGSÅ: Nicole (25) studerte journalistikk i Granada

 
Hvordan var søknadsprosessen?
 
Søknadsprosessen er veldig varierende. Her er sekretariatet ikke videre kjent for å være veldig samarbeidsvillige eller sjarmende. Det har derfor gått en del eposter frem og tilbake til jeg kom i kontakt med en meget hyggelig rektor.   
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Sevilla?
 
Utenom et par italienske erasmusstudenter, er alle mine medstudenter spanske og all undervisning går selvfølgelig på spansk. Språket kan selvfølgelig være en utfordring, men det er noe man lærer og vokser på.
 

LES OGSÅ: Ekstra språkstipend til utdanning i utlandet

 
 
Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

VED ELVEBREDDEN: 

Sevilla ligger ved bredden av den 657 kilometer lange elven Guadalquivir.

FOTO: cc/ Flickr/ José Manuel Calvo

 
Prisnivået er selvfølgelig mer gunstig i Sevilla enn i Norge, både når det gjelder mat og leie. Allikevel er man avhengig av lån og stipend, som jeg stadig venter i håp om å motta etter en lang behandlingstid. 
 
 
Fortell litt om studiet og undervisningen?
 
Alle klassene foregår på spansk, hvor har klasser med teori, men for det meste praktiske øvinger og prosjekter hvor lærer og hjelpestudent går rundt og rettleder studenten. Underveis har vi også presentasjoner. Som på alle andre universiteter og i jobber varierer selvfølgelig undervisningskvaliteten.
 
 
Hva gjør du når du ikke er på skolen?
 
Da er jeg med gode venner ute, sykler i byen, trener, øver på gitaren eller jobber med nye kunstprosjekter.
 
 
Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du evt. noen tips til nye studenter?
 
Jeg vil anbefale Sevilla som en by på det varmeste. Som universitet tilpasset for utenlandske studenter, vil jeg tro at mange andre universitet vil være et lettere og bedre valg. Hvis du allikevel vil velge universitet i Sevilla vil jeg si lykke til med å kontakte sekretariatet, deretter; bruk fritiden godt, hver sosial, åpen og utforskende både i forhold til andre mennesker og den nye kulturen.
 

Klikk her for å se alle skoler og studier i utlandet