Mange nyutdannede velger å ta seg en velfortjent pause etter studiene før man begynner på karrieren for fullt. For noen vil det holde med en skikkelig sommerferie, men noen har også behov for et avbrekk av en mer omfattende grad.

Men hva du gjør i løpet av denne pausen vil potensielt kunne påvirke hvilke jobbmuligheter du har etterpå. Det lureste vil nok uansett være å bruke tiden på noe som gir en bredere kompetanse og gir et positivt bidrag til CV-en.

Et lengre utenlandsopphold er noe mange ønsker å oppleve mens man fortsatt har mulighet. Ved å jobbe eller drive frivillig arbeid i utlandet kan du kan du oppleve å bo i et annet land uten å grave deg inn i dypere gjeld.

På denne måten kan du ha et fantastisk eventyr, og samtidig tilegne deg nyttig kunnskap og kompetanse som vil være et pluss når du skal ut i yrkeslivet.

Lauren Seidl blogger for GoAbroad.com, en ledende online ressursside for reisende som ønsker å finne jobb, frivillig arbeid eller studier i utlandet. Hun har skrevet om fordelene et utenlandsopphold vil gi deg når du skal søke jobb:

 

Kommunikasjon

Uansett hvilken karriere eller yrkesvei man skal satse videre på, så vil de fleste arbeidsgivere se etter kandidater som er i stand til å kommunisere tydelig.

Et utenlandsopphold vil gi deg muligheten til å perfeksjonere kommunikasjonsferdighetene dine. Det å holde en presentasjon eller snakke med kunder vil være en lek etter å ha brukt måneder på å kommunisere med mennesker som snakker et annet språk.

Du vil automatisk utvikle kommunikasjonsferdighetene dine ved å lære å bli kreativ når du skal gjøre deg forstått eller ved å lære deg å kommunisere på et annet språk.

 

Viser initiativ

Arbeidsgivere vil alltid verdsette ansatte som har initiativ og ikke er redd for å brette opp ermene.

Ved å kunne vise til arbeidserfaring i utlandet, viser du at du er en initiativrik person som ikke er redd for å tre ut av komfortsonen og møte nye utfordringer. Dette er noe som garantert vil bli lagt merke til, og som kan veie tungt i en ansettelsesprosess.

 

Evne til å lære

Kandidater som har et øye for detaljer og evne til å lære vil alltid være et pluss i arbeidsgiveres øyne.

Det å reise utenlands krever at man tilegner seg mye ny informasjon, fra det å navigere gjennom en utenlandsk by til det å sette seg inn i arbeidslivets normer og regler i en fremmed kultur. Mellom linjene vil arbeidsgiveren kunne se at du er en tilpasningsdyktig og lærevillig person.

 

Å spille på lag

Det å forstå gruppedynamikk er noe som arbeidsgivere vil sette høyt hos sine ansatte. Frivillig arbeid i utlandet er en fin måte å bygge på denne ferdigheten. Avhengig av programmet, kan du arbeide tett med ulike mennesker fra hele verden.

Også jobb eller praksis i utlandet kan gi deg lignende erfaringer. Enhver intervjuer vil se fordelene med å ansette en lagspiller som er vandt med samarbeid mellom ulike mennesker og kulturer.

 

Globalt samarbeid

Mange selskaper, og særlig internasjonale selskaper, ønsker ansatte som kan tenke i en global skala. Arbeid i utlandet vil åpne sinnet ditt for hvordan folk fra andre land oppfatter verden.

Du vil være i stand til å selge et produkt eller en tjeneste fra et helt annet perspektiv, og du vil være vant med å tilpasse deg ulike kulturer og være i stand til å tenke utenfor boksen.

Arbeidsgivere vil se på erfaringen din som en potensielt stor ressurs for bedriften i det internasjonale markedet.