(StudentTorget.no):

Nyere forskning viser at tiltrekkende menn og kvinner lettere får jobb, rykker raskere opp i gradene og oppnår høyere status på arbeidsplassen. 
 
Daniel Hamermesh beskriver disse funnene i boken «Why Attractive People Are More Successful». Han er økonom og ansatt ved University of Texas. Han har deltatt i forskningen rundt effekten av tiltrekning og utseende på arbeidsplassen, i følge karrierenettsiden Inc.com.
 
 

Baserer seg på magefølelsen

 
Førsteamanuensis ved BI, Jan Ketil Arnulf, forteller til Aftenposten at flere andre studier viser det samme. Han mener at altfor mange ansetter ledere basert på ren magefølelse.
 
- De som ansetter, kan for lite om både ledelse og rekruttering generelt. Derfor baserer de seg på en rent følelsesmessig fornemmelse. Det går i pene menneskers favør, fordi rekruttererne sitter igjen med en god følelse etter å ha snakket med dem, forteller Arnulf.
 
Videre forklarer han at de som rekrutterer ikke er bevisst på at de ansetter ledere på basis av ren gjetning, og at altfor få har nok kompetanse på rekruttering av ledere. Han mener at mange arbeidsplasser hadde hatt fordel av å skaffe seg bedre kompetanse om rekruttering og ledelse.
 
- Det er viktig å ha et profesjonelt forhold til ledelse og rekruttering. Det vil garantert lønne seg om bedrifter satser mer på dette. Dersom de velger ekstern hjelp til rekrutteringen, er det også viktig å kjenne til hvem som er de seriøse aktørene. For det finnes mange konsulenter som heller ikke har god nok kompetanse på området, sier han til Aftenposten. 
 
Ifølge Daniel Hamermesh fører et pent utseende til høyere selvfølelse på jobben og til en høyere arbeidsmoral. 
 
- En mulig forklaring kan være at folks selvtillit viser seg i atferden deres, slik at utseendet deres blir vurdert som penere, og at selvfølelsen deres gjør dem mer attraktive og høyere lønnet, sier Hamermesh til Inc.com.
 

LES OGSÅ: Derfor bør pene jenter droppe bilde i CV-en