Med kortfilmen Just a normal girl, ønsket Saba å sette lys på Asperger syndrom. Inspirasjonen fikk hun fra sin 26 år gamle søster Tatiana, som fikk diagnosen som 19-åring.

Saba ønsker å nå ut til flere som sliter med liknende lidelser og fortelle at de ikke er alene i ensomheten.

Hun understreker at mobbing ikke nødvendigvis trenger å være høylytt eller synlig. Overseelse og ekskludering kan være like ødeleggende for et individ, noe søsteren Tatiana lenge følte på.

Filmen som førte til Sabas Emmy-seier tar opp tabubelagte aspekter rundt det å ha en sinnslidelse som ikke kan sees, ensomhet og passiv mobbing.

Gjennom den rørende og sterke filmen får vi se en jente som brenner inne med sin sinnslidelse, en lidelse som er svært tyngende for hovedpersonen selv.

Jeg fant inspirasjon i søsteren min. Et tips jeg vil gi er å finne ut hva som inspirerer deg og jobb ut i fra det, da blir resultatet best, sier hun.

 

Et sunt og givende konkurransemiljø

Saba vil oppfordre andre studenter til å gripe studietiden og utnytte skolens fasiliteter og tilgang.

Selv studerte Hatzimarkos film og foto på College of Southern Nevada i Las Vegas. Etter mye hardt arbeid med ulike prosjekter, ville læreren hennes sende inn Just a normal girl som Emmy-nominasjon.

Selv var hun noe i tvil om materialet var godt nok, men filmen hennes var den eneste som ble tatt opp gjennom public service.

Hun vektlegger hvor mye hardt arbeid har lønnet seg for henne og vil motivere andre til å ha troen på seg selv og jobbe hardt for det de ønsker å oppnå.

– Still spørsmål og vær nysgjerrig. Det smarteste jeg gjorde under min studietid var å menge meg med elever som var bedre enn meg og som hadde det samme ambisjonsnivået.

– Sammen med de studiekameratene jeg fikk dannet det seg et sunt og givende konkurransemiljø, hvor vi fikk ut det beste av hverandre, forteller hun.

Elisabeth brukte hver eneste mulighet under studietiden til å forbedre sine ferdigheter innen det hun brant for, nemlig filmskapning. Før og etter undervisningene gikk fritiden hennes til å utnytte skolens fasiliteter og utvikle seg faglig.

Det gikk så langt at læreren hennes tullet med at hun måtte begynne å betale husleie om hun skulle bruke mer tid på skolen.


 

Knallhardt yrke

Hun presiserer at mange er ambisiøse og har store drømmer når det kommer til å ville bli filmskapere, men at det er et knallhardt yrke hvor kun et fåtall lykkes.

Saba selv er glad for at hun så viktigheten i å lære mens man går.

– Ta til deg tips, høre på læreren, reflektere over hva man har lært og nyt studietiden. Studier skal ikke kun gjennomføres, men faktisk studeres og man må vokse av lærdommen.

Med et stort lass erfaring i bagasjen mener Saba at det er helt nødvending å være offensiv og ikke vente på at gode tilbud skal falle rett i fanget på en.

Muligheter får man gjennom å ta kontakt med bedrifter og alltid være på ballen, forteller hun.

– Det viktigste for jobbfremtiden er hvem du omgås med og hvilke studiekamerater du får deg. Kontakter er spesielt viktig i den bransjen jeg opererer i og mine studievenner har også vært noen av mine viktigste støttespillere gjennom de siste årene.

– Min Emmy-serier er nok et resultat av gode støttespillere og hard jobbing, avslutter Saba.