(StudentTorget.no):

 

– Jeg hadde i mange år kjent på det at jeg hadde veldig lyst til å bidra på en eller annen måte. Jeg hadde et semester i Kina, og etter det oppholdet bestemte jeg meg for at jeg skulle gjøre noe med det behovet jeg hadde kjent på lenge. Så da ble jeg først frivillig i BARK, Røde Kors i Bergen. Da gikk jeg fremdeles på bachelor.

 

Etter endt bachelorgrad, reiste Emily til Uganda i noen måneder, hvor hun jobbet på et barnehjem, og jobbet samtidig litt med å lære bort engelsk til kvinner i en rural del av Uganda.

 

Emily trivdes godt med jobben hun gjorde hos Røde Kors i Bergen, og ønsket dermed å fortsette frivillig arbeid hjemme i Drammen.

 

– Da ble jeg frivillig i noe som heter Fellesverket, som er et ungdomshus i regi av Røde Kors. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at slikt arbeid er veldig god erfaring å ha. Ikke bare på CVen, men også ellers i livet.

 

Ved ungdomshuset i Drammen bidrar Emily med å lage mat, sørge for at alle har det bra, spille spill eller starte gode samtaler med ungdommene.


 

– Vi kan dele våre meninger og perspektiver, med andre ord ganske koselige arbeidsoppgaver, forteller hun.

 

LES OGSÅ: Marte brukte det siste studieåret på frivillig arbeid 

 

Får endret perspektiv og holdninger

Som frivillig ved ungdomshuset, får Emily mulighet til å bygge god erfaring, og endre perspektiver og holdninger.

 

– Jeg jobber med ungdom og de lærer meg ofte noe nytt. Det kan være en større forståelse for hva unge går gjennom i dag, og hvilke utfordringer de møter. Det kan også være at jeg lærer noen ord og fraser, eller at de introduserer meg for musikk jeg aldri har hørt før.

 

– Samtidig merker man at det er mange unge som muligens trenger noen å snakke med eller bare ha noen voksne som er stabile i livene deres. Det er veldig fint å kunne være en slik person for dem når de trenger det, forteller hun.

 

LES OGSÅ: Sigrid vant årets bærekraftoppgave

 

Ble et godt alternativ 

Ifølge Emily, har Røde Kors fine kjerneverdier og hjelper mennesker på tvers av livssyn og politisk ståsted.

 

– Jeg vurderte flere andre organisasjoner, men det ble Røde Kors på grunnlag av det, og også fordi at jeg på det tidspunktet hadde lyst til å jobbe med barn, og da virket BARK som et veldig godt alternativ, forteller hun.


 

Emily ønsker å drive med lignende arbeid i fremtiden også.

 

– Som tidligere nevnt, så er det at man jobber frivillig veldig bra å ha på CVen og det kan gi visse fortrinn. For min del er denne type arbeid noe jeg har lyst til å drive med i fremtiden.

 

– Jeg har lenge sagt det at jeg vil jobbe som antropologisk rådgiver i en menneskerettighetsorganisasjon, og denne jobben gir meg veldig god erfaring i det å jobbe med mennesker, samtidig som jeg får et innblikk i hvordan en slik organisasjon fungerer, legger hun til.

 

 

LES OGSÅ: Slik får du praktisk erfaring 

 

Givende og sosial jobb

Hun råder andre studenter til å engasjere seg i frivillig arbeid. Hun mener jobben som frivillig er både givende og sosial.

 

– Jeg tror at en av grunnene til at mange starter med frivillig arbeid er på grunn av det sosiale. Her møter man mange likesinnede, og ikke minst at det ser veldig bra ut på CVen.

 

Etter ett år som frivillig hos Røde Kors i Drammen, fikk Emily en fast stilling på 20 % på ungdomshuset.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet