Undersøkelsen er gjort av Universum Communications blant 1946 fulltidsansatte økonomer og ingeniører med en bakgrunn fra økonomske eller tekniske fag, som har vært i arbeidslivet opptil 10 år og som ikke er eldre enn 40 år.

I denne gruppen tjener menn i snitt 51.886 euro i året (tilsvarer ca 415.000 NOK), mens kvinner tjener i snitt 45.943 euro (tilsvarer ca. 367.500 NOK).

Undersøkelsen viser at den største forskjellen på menn og kvinner er at menn i større grad ønsker å bygge opp en god privatøkonomi og oppnå en ledende posisjon.

Kvinner er i større grad opptatt av balanse mellom privatliv og karriere og å bytte arbeidsgiver.

Majoriteten av ansatte i offentlig sektor er kvinner. Og offentlige ansatte tjener mindre enn sine kollegaer i det private. Av de spurte sier 88% av kvinnene at de har hatt fødselspermisjon, vs 62% av mennene.

Kvinner som har født er mer opptatt av flexi-tid, balanse mellom privatliv og karriere og sikkerhet enn kvinner som ikke har født.

kilde: Hegnar Online


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: