Google er en av verdens mest attraktive arbeidsplasser. Her spørsmålene du må besvare for å kapre drømmenjobben.

Rykter har lenge versert om hvor utradisjonelle spørsmål du kan risikere å få både hos Google og hos konkurrenten Microsoft. Årsaken er at nåløyet er ekstremt trangt, da Google får over 3.000 jobbsøknader hver dag.

Nylig publiserte rekrutteringskonsulent Lewis Lin 140 spørsmål Google jevnlig stiller sine jobbsøkere. 

– Microsoft og Google er kjent som to selskaper som historisk sett har brukt hjernegåter i intervjuer.

– Kandidatene reagerer vanligvis på to måter: Noen avviser gåter og anslagsspørsmål som idiotiske, andre nekter å svare fordi de blir stresset av ukjente spørsmål, sier Lin til Times Online.

– Men selv om spørsmålene fremstår som helt ute på viddene, så ta dem seriøst. Pust dypt og gjør ditt beste, sier han.

– Det er derfor ingen grunn til fortvilelse dersom du ikke klarer å besvare spørsmålene, det Google er på jakt etter er din evne til å analysere.

– «Googlers» elsker kreative ideer, det å finne innovative løsninger og løse komplekse problemer - det er det som holder oss på alterten.

– Det er derfor vi forsøker å stille mange ulike og engasjerende spørsmål i intervjuer, sier Laura Scott, talskvinne for Google i Storbritannia til avisen.

 

Kunne du fått jobb i Google? Test deg selv med disse ni spørsmålene:

1. Du har åtte baller som alle er i den samme størrelsen. Syv av dem veier det samme. En av dem veier noe mer. Hvordan kan du finne den tyngste ballen ved å bruke en vekt og bare to lodd?

2. Du er kaptein på et piratskip og mannskapet får stemme over hvordan gullet skal fordeles. Hvis færre enn halvparten av piratene er enige med deg, så dør du.

Hvordan vil du foreslå at gullet skal deles slik at du får en god del av det, uten å dø?

3. Alle mennene i en landsby med 100 gifte par har vært utro mot kona. Alle kvinnene i landbyen vet imidlertid om en annen mann enn hennes som har vært utro, men vet ikke når sine egne har det. Landsbyen har en lov som forbyr utroskap.

Enhver kvinne som kan bevise at mannen hennes er utro må drepe ham samme dag. Kvinnene i landsbyen ville aldri gå mot denne loven. En dag får landsbyen besøk av dronningen som erklærer at minst en av mennene har vært utro. Hva skjer?

4. Hvor mange golfballer er det plass til i en skolebuss?

5. Hvor mye bør du ta for å vaske alle vinduene i Seattle?

6. Hvor mange ganger om dagen overlapper klokkeviserne?

7. Hvor mange pianostemmere er det i verden?

8. Hvorfor er kumlokk runde?

9. En mann dyttet bilen sin til hotellet og tapte hele formuen sin. Hva skjedde?

Kilde: Times Online, E24