– Det er uansett et pluss at søkeren har arbeidet med frivillig arbeid, sier Kari Storsletten i Aftenposten.

For David som er frivillig i Studentersamfunnet i Bergen kan engasjementet bli nyttig. Det sier Leder for Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo, Gisle Hellsten.

Han påpeker at jo mer relevans arbeid under studietiden har til jobben en søker i fremtiden, jo bedre er det, men det finnes fordeler utover dette.

 

– En skaper nettverk, referanser og ikke minst jobberfaring, sier Hellsten og forklarer at betalt arbeid selvsagt også er et pluss i studietiden.

Hellsten mener at karakterene under studiene forblir det viktigste i første prosess når jobbsøkere kjemper om en stilling, men at mange ofte kommer gjennom første sileprosess.

– Det er ofte flere som kommer gjennom nåløyet når arbeidsgiver har sett på utdannelse og karakterer og da begynner en å se på andre ting og da kan arbeid fra studietiden være med på å skille noen kandidater fra andre, sier han.

 

Er verdt det

David Yttervik Seetiangtham studerer utviklingsstudier i Bergen, men jobber også som frivillig i Studentersamfunnet i Bergen.

Der sitter han i styret som leder for Aktuelt, som er en av fire arrangementskomitéer som har ansvaret for frokostmøter, bokmøter og debatter.

– Arbeidsoppgavene spinner vidt og bredt rundt de tre til fem møtene og debattene Studentersamfunnet arrangerer hver uke. Det er mye forarbeid, møte- og panelbooking, pr-arbeid, riggeansvar og så videre som må delegeres.

– Vi har komité- og styremøter hver uke og det tar også litt tid, sier Yttervik Seetiangtham og forklarer at det kan gå litt utover noen av studiepoengene, men synes det er verdt det.


 

Får viktige erfaringer

Han forteller at han engasjerte seg i Studentersamfunnet fordi han hadde et konkret møte han ønsket å arrangere og fordi han ønsket å bli flinkere til å snakke foran folk.

Yttervik Seetiangtham mener en blir kjent med mange ressurssterke og samfunnsengasjerte folk.

– Man knytter gode sosiale bånd man kan få mye igjen for det i fremtiden, også jobbrelatert, mener han og legger til at han mener det er en mulighet å treffe et godt miljø, møte spennende mennesker og få noen viktige erfaringer.

– Hadde jeg bare lest fag ville jeg for eksempel ikke ha fått lært noe om hvordan det er å lede en debatt foran 100 mennesker, med medieveteraner og næringslivssjefer i panelet, avslutter Yttervik Seetiangtham.

LES OGSÅ: Jørgen og Tommi er interns i Kongsberg Gruppen

 

Uansett et pluss

Organisasjons- og administrasjonssjef i Aftenposten, Kari Storsletten synes det er et pluss med jobbsøkende som har jobbet med frivillig arbeid.

– Det kan være bra at det er i samme bransje, men jeg vil uansett si at det er et pluss med frivillig arbeid. Det viser ofte engasjement og pågangsmot og at man er bredt interessert, sier hun.

Direktør for trainee og talentutvikling i Storebrand, Anne Røren Andreassen, stiller seg også positivt til jobbsøkere som har frivillig arbeid på CV-en.

– Det viser at du ønsker å gjøre noe for andre, sier hun og viser til frivillig arbeid som ulike verv i en studentorganisasjon, humanitært arbeid, verv innen idrett, politikk og lignende.


 

Viser engasjement

Røren Andreassen sier at en først og fremst ser på totaliteten i arbeidssøkeres bakgrunn, men forklarer at en søker med et eller flere gode verv er meget positivt.

– Det viser at han eller hun kan håndtere frivillig arbeid med en god studieprogresjon og dette viser et godt engasjement, noe som ofte preger de vi kaller inn til intervju, forklarer hun.

At frivillig arbeid må ha relevans til bransjen en søker i, synes ikke Røren Andreassen er det viktigste.

– Det er uansett et pluss at søkeren har arbeidet med frivillig arbeid og det har ingen betydning hvilken bransje dette gjøres i, avslutter hun.