Svenske forskere har kommer frem til at pene mennesker i mange tilfeller har det enklere på arbeidsmarkedet.

- Forskning har vist at attraktive personer får fordeler i visse arbeidsrelaterte sammenhenger. Det kan skje ved ulike behandling, for eksempel i ansettelsesspørsmål, sier Jean-Christophe Rohner ved Universitetet i Lund til facketförändras.nu.

Dette kommer kanskje ikke som noe sjokk, men de svenske forskerne mener nå de har funnet en mulig forklaring på hvorfor det er slik.

 

Pent ytre er lik vakkert indre

De svenske forskerne mener forklaringen ligger i at hjernen fungerer slik at vi kobler et pent ytre med et vakkert indre, og motsatt.

- At vi behandler attraktive personer bedre enn lite attraktive kan altså skyldes at vi tror at vi husker dem som triveligere enn de er, sier forskeren til E24.se.

LES OGSÅ: PERSONLIG BRANDING I JOBBJAKTEN

 

Koblet utseende med personlighetstrekk

Bakgrunnen for denne forklaringen er at forskerne i Lund har vist et stort antall bilder av både attraktive og lite attraktive mennesker til 105 personer. Hvert ansikt ble vist sammen med positive eller negative personlighetstrekk.


Da forskerne senere gjentok forsøket viste det seg at mesteparten av forsøkspersonene husket det som at de attraktive menneskene hadde gode egenskaper.