(StudentTorget.no):
 
I løpet av september har karrieredagene på de fleste universiteter og høyskoler gått av stabelen.

BI arrangerte sine karrieredager fra 26. til 29. september. Det ga studentforeningen ved skolen store inntekter. 102 bedrifter og organisasjoner hadde tatt turen for å bli bedre kjent med studentene, og vise hva de kunne tilby, og det er slett ikke gratis.

Bedriftene og organisasjonene må ut med mellom ni og 15.000 kroner for å kunne stille med stand på karrieredagene. I fjor tjente studentforeningen på BI, SBIO over én million kroner på karrieredagen, mens arbeidslivsdagen ved Universitetet i Oslo ga en inntekt på om lag 300.000 kroner, her var det om lag 60 stands, skriver Universitas.

- Vi kunne fått inn tre millioner hvis vi ville, men å tjene penger er ikke vårt hovedmål. Bredde i bedrifter og organisasjoner er viktigere enn profitt, og vi vil tiltrekke både pengesterke og mindre pengesterke bedrifter og organisasjoner. Vi har forskjellige karrieremesser i Oslo, og bør dyrke våre forskjeller, sier leder for Karrieresenteret ved UiO, Gisle Hellsten.


LES OGSÅ: Så mye kan du få med deg gratis fra en karrieredag

Forskjellen på karrieredagene på BI og arbeidslivsdagen ved UiO, er at det er studentene som står for arrangementet på BI, mens det er karrieresenteret ved UiO som arrangerer arbeidslivsdagen.

Leder for Bis karrieredag, Lise Lotte Sande Koivunen presiserer at studentene får nye godt av pengene de får inn etter karrieredagene.

- De pengene vi får inn fra karrieredagene er viktige i den forstand at de går tilbake til studentene, sier Sande Koivunen.
– Det viktigste for oss er å lage et arrangement som når ut til flest mulig studenter og som kan hjelpe så mange som mulig å forberede seg til arbeidslivet, sier hun.