(StudentTorget.no):

Enten du er ny eller gammel student i Volda: Har du spørsmål om studier eller fritid, kan disse spreke jentene sikkert hjelpe deg!
 
SØK-korpset kaller de seg, studentrådgivningstjenesten i Volda. De holder til i tredje etasje av Berte Kanutte-huset ved Høgskolen i Volda. Her sitter de og svarer på spørsmål om studier, fritid, bolig eller andre saker som har med Volda å gjøre.
SØK-korpset ledes for tiden av tre blide jenter ved navn Silje Flåskjer, Ane Thea Galaasen og Grete Forsmo. Alle har bakgrunn fra studier ved høgskoler i Norge og samtlige kan skimte med god innsikt i hva det vil si å være student i Volda. Hvis de ikke vet svaret lover de å lete opp informasjonen du trenger så raskt som mulig, forklarer Grete Forsmo.

– Det er mange som lurer på hvordan studentmiljøet er, og hvor og hvordan de kan bo her. Da forteller vi om alt fra studentmiljø, organisasjoner, lag og arrangementer som skjer, og sender dem en mail med linker til alle steder man kan søke på bolig i Volda.


– Dette er i hvert fall spørsmål som er aktuelle nå, men vi regner med det blir litt mer spesifikke spørsmål når studentene er kommet inn på studiet.

Hvilket inntrykk har du av trivsel i studiemiljøet her?

– Studentmiljøet er supert, men her som alle andre steder er det hva du gjør det til selv. De studentene som engasjerer seg i ting som skjer i Volda trives veldig godt.

Hva kan det innebære?

– Vi har alt fra idrettsorganisasjoner, studentmedier, studentpolitikk og studenthus man kan engasjere seg i. Volda er et typisk "alle kjenner alle" studiested. Man får masse venner og bekjente fra alle linjene og årskullene. Du trenger ikke gå langt ut døren før du treffer på kjente å henge med, forklarer Forsmo.

 

Dette kan du studere i Volda:

Bachelor:

journalistikk, animasjon, PR, kommunikasjon og media, IKT og design, musikk, kunst og handverk, drama/teater, idrett og friluftsliv, språk og litteratur, planlegging og administrasjon, historie, kultur og samfunn, førskolelærer, sosionom og barnevernspedagog.


Mastergrader:

Kulturmøte
Sosial- og helsefag: Meistring og myndiggjering.
Nynorsk skriftkultur
Samfunnsplanlegging og leiing
Spesialpedagogikk.

Kilde: STiV

LES OGSÅ: Jonas forteller om studentlivet i Volda

 

Et rimelig studiested 

Volda er kjent for flott natur og har blant annet en nasjonalt anerkjent medielinje.

Høgskulen tilbyr i tillegg per 2009 hele 14 bachelorstudium, der man kan ta blant annet profesjonsutdanning med bachelorgrad som førskolelærer eller i sosialt arbeid- som sosionom eller barnevernspedagog.

Det er mange fordeler ved å bosette seg på Nordmøre, ifølge Forsmo er økonomien en av de største.

– I Volda har du råd til å være heltidsstudent og er ikke nødt til å jobbe ved siden av studiet for å ha råd til å leve. Dette er supert, fordi her er det studentene som sitter i styret til alt av organisasjoner, festivaler, råd og utvalg. Er det noe man er engasjert i, har du muligheten til å drive med dette på fritiden.

I Volda kan disse engasjementene være i blant annet anerkjente Student VEKA, Dokumentarfilmfestivalen Dokfilm i tillegg til Studenttinget (STiV) og studenthuset Rokken, kan Forsmo forklare.


– En kan alltids flytte til store byer etter endt utdanning, men Volda må oppleves i studietiden.

Jentene er tilstede i Berte Kanutte-huset hele sommeren i tidsperioden fra 09.00-15.30 og oppfordrer studenter til å ta kontakt med de på 70 05 48 00 eller sok@hivolda.no

 

 

 3 gode grunner til å studere i Volda:


Sunnmørsalpene:

Sunnmørsalpane er eit unikt turområde, og har mykje turisme både sommar og vinter. I Sunnmørsalpene er det fleire skisenter der Volda skisenter og Ørsta skisenter ligg berre 20 minutt frå Volda.

•  Studenthuset Rokken:

Klar for litt Rokken roll? Studenthuset Rokken er eit kulturelt kraftsentrum både for voldastudentar og publikum elles i regionen. Med ei nasjonalt anerkjend og populær konsertscene har Rokken etablert seg som ein fantastisk utestad der mange kjende artistar veit å lage god stemning.

Arts in education:

Program har i år lagt studiet til Tyrkia. Tilsammen 37 studenter og 10 lærere fra drama, dans, film og visuell kunst er for tida sammen i Tyrkia i et intensivt opplegg for å gjennomføre studie-emnet "Arts and Understanding. Dette EU-støttede programmet har fire partnere: Glamorgan University, Wales, Latvias Culturas Akademija,Riga, Anadolu University, Tyrkia og Høgskulen i Volda, Norge, som koordinerende institusjon.


Kilde: Høgskolen i Volda