(StudentTorget.no):

I nesten 40 år har andreårs-studentene ved Teaterhøgskolen hatt som tradisjon å spille sommerteater i Vigelandsparken. I år er heller intet unntak, og det er Peter Pan som settes opp i det store sirkusteltet ved Monolitten.

Studentene har nå flyttet øvingene sine fra skolen til teltet i Vigelandsparken. De øver hver eneste dag, fra morgen til kveld før premieren 18. juni. Stykket skal spilles fram til 15. juli. 

- Det blir lange dager. Vi har øving med regissør fra 10-16 hver dag, men ofte er vi her fra 9 til 21, forteller Nasrin Khusrawi (29), som er en av hovedrolleinnehaverne i stykket. 

Stykket er litt omskrevet fra den opprinnelige historien vi kjenner fra barndommen. Det er lånt fra teatergruppen Kruttårnteateret, som tidligere har satt opp Peter Pan med blant annet Henriette Steenstrup og Trond Fausa Aurvåg på rollelisten. 

 

 

 


WENDY: Nasrin Khusrawi spiller Wendy som må greie seg på egen hånd når moren drar på ferie.

Teater hele sommeren 

- Stykket handler om Wendy. Hun har en mor som ikke har tid til henne, moren er også veldig naiv, og derfor er det enkelt for andre å ta overhånd. Charterferievenninnen hennes, Laila gjør nettopp det, hun får henne med på ferie til Karibien. Da må Wendy, som er 12 år være hjemme alene, og hun er bekymret for hvem som skal lese god natt-eventyr for henne. Wendy husker godt å ha lest eventyret om Peter Pan. Det som skjer når moren er borte, er at han og Tingeling plutselig dukker opp på rommet til Wendy, og de tar henne med til Aldriland, sier Khusrawi. 


Khusrawi og Kasper Skovli Botnen (22), spiller henholdsvis Wendy og Peter Pan gleder seg stort til å bruke sommeren på å spille teater. 

- Det er frivillig å bli med, men det er en fin måte å lære og drive en friteatergruppe, slik at man kan stå på egne ben, sier Khusrawi.

 

Ordner alt selv

Skuespillerne lover en spenstig forestilling. Foreløpig er det ikke så mye som minner om en teaterscene inne i det digre teltet, men det øves for harde livet.

Petter Vermelid og Kasper Skovli Botnen, som henholdsvis spiller Kaptein Krok og Peter Pan øvde på en slåsscene da StudentTorget var innom. Det var mye trøk inne i teltet og de viste fram en rekke interessante saltoer på trampolinen.

- Det blir en time utenom det vanlige. Stykket passer for barn fra tre år og oppover. Det egner seg også veldig bra for voksne. Det er fint å komme inn i teltet og være litt barn igjen. Dette er en historie som alle husker og kan drømme seg bort i. Peter Pan slutter aldri å leke. Det er en fin påminnelse om at man alltid kan ha barnet inni seg, sier hun videre. 


- Hva kan publikum forvente seg av dette stykket? 

 

 


ØVER DAGEN LANG: Petter Vermelid (t.v), Kasper Skovli Botnen og Andreas Stoltenberg spiller henholdsvis Kaptein Krok, Peter Pan og Smisk. Her øves det iherdig. 

- Publikum kan forvente seg en forestilling med mye akrobatikk, humor og morsomme karakterer. Det er også mye flott musikk. Vi synger selv og har vår egen pianist, sier hun videre.

Skuespillerne er i full sving med å få teateret på føttene, de må ordne absolutt alt selv.  

- Vi gjør alt selv. Vi var så heldige å få låne teltet. Nå driver vi med alt fra rigging til å ordne med sponsorer og skaffe kostymer, forteller skuespillerstudenten.

 

Akrobatisk forestilling 

I eventyret har Peter Pan evnen til å fly. Skal vi tro skuespillerne, kommer det til å bli litt flyging underveis i stykket også. Under øvingen fikk vi også se noen akrobatiske triks fra Kasper Skovli Botnen i Peter Pans skikkelse. 

- Jeg har alltid vært veldig glad i å hoppe, sprette og løpe, men jeg har lært meg noen nye triks her. Blant annet "flikkflakk" og "stiften", sier han under en liten pause fra trampolinehoppingen.


22-åringen greier fint å identifisere seg med rollen han spiller. 

- Siden jeg var liten har jeg syntes at Peter Pan har vært en spesiell karakter. Jeg har alltid vært den yngste med mest maur i rompa, og har ikke et stort behov for å bli voksen. Peter Pan representerer at man aldri må glemme barnet i seg, da skrumper man inn, sier han.

 

- Utfordrende

Det å spille teater for barn har vært vanskeligere enn han først hadde trodd. 

- Det er en utrolig morsom rolle, men også veldig utfordrende. Det er vanskeligere å spille barneteater enn jeg hadde trodd. Alt må gjøres mye raskere for ikke å miste barnas konsentrasjon, sier han.

Om lag 10.000 besøkende pleier å komme innom scenen i Vigelandsparken hver sommer. Etter premiereforestillingen 18. juni spilles det tre forestillinger hver dag klokken 11, 13 og 15 fra 26. juni til 8. juli. Fra 10. - 15. juli spilles forestillingene klokka 13 og 18. 

Inngangsbilletten koster 150 kroner for voksne og 150 kroner for barn. Du kan ikke betale med kort, og det kan lønne seg å bestille billett på forhånd på nettsidene http://www.peterpaniparken.no/


LES OGSÅ: Disse festivalene er verdt et besøk i sommer

 


HELE GJENGEN: Andreårsstudentene ved Teaterhøgskolen skal sette opp Peter Pan i sommer. Foran: Kasper Skovli Botnen (Peter Pan), Andreas Stoltenberg (t.v) (Smisk), Mari Dahl Sæther (Potet 2), Melinda Tranulis Dahle (Tingeling), Bernhard Aarø (regissør), Nasrin Khusrawi (Wendy), Petter Vermelid (Kaptein Krok) og Ragne Grande (Potet 1).